Ο στρατός του Ισραήλ προχώρησε το βράδυ της Πέμπτης σε πλήγματα με πυροβολικό και αεροσκάφη στα υψίπεδα του Γκολάν εναντίον θέσεων του συριακού στρατού σε αντίποινα διότι εβλήθησαν εναντίον του ισραηλινού εδάφους τέσσερις ρουκέτες, όπως δήλωσαν πηγές στον ισραηλινό στρατό.

«Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε 5 ως 6 επιθέσεις του πυροβολικού και της αεροπορίας εναντίον θέσεων του συριακού στρατού στα υψώματα του Γκολάν», ανέφεραν οι πηγές αυτές, χωρίς να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες, λίγες ώρες μετά την ρίψη ρουκετών στο βόρειο Ιράκ και το τμήμα του Γκολάν, χωρίς να αναφερθούν θύματα.

Η συριακή κρατική τηλεόραση επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκαν αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ στα υψώματα του Γκολάν χθες σημειώνοντας ότι αναφέρθηκαν μόνο υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με τη συριακή κρατική τηλεόραση, πηγή στον συριακό στρατό ανέφερε ότι «αρκετοί πύραυλοι» έπληξαν ένα κέντρο υλικού και ένα άλλο κτίριο στην Κουνέιτρα, στο τμήμα των Υψωμάτων του Γκολάν που τελεί υπό συριακό έλεγχο. Μια μη κυβερνητική οργάνωση, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είχε αναφέρει νωρίτερα πως υπήρξαν θύματα.