Η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε έναν μαύρο άντρα στο Σεντ Λούις χθες, ένας φόνος που είχε ως συνέπεια τη συγκέντρωση διαμαρτυρόμενων ατόμων στη περιοχή, δέκα μέρες μετά από συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην επέτειο του φόνου από αστυνομικούς στο Φέργκιουσον, κοντά στο Σαιν Λούις, ενός άοπλου μαύρου έφηβου.

Ο διευθυντής της αστυνομίας του Σαιν Λούις Σαμ Ντότσον είπε ότι το επεισόδιο έγινε όταν αστυνομικοί που είχαν ένταλμα έρευνας σε μια γειτονιά με ψηλό δείκτη εγκληματικότητας είδαν δύο νεαρούς μαύρους να βγαίνουν τρέχοντας από το σπίτι που ήταν ο στόχος τους. Οι αστυνομικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους ύποπτους σε ένα στενό πίσω από το σπίτι, και όταν ένας απ’ αυτούς απείλησε τους αστυνομικούς με όπλο πυροβολήθηκε τέσσερις περίπου φορές, είπε ο Ντότσον.

Παρά την εξήγηση της αστυνομίας, δεκάδες συγκεντρώθηκαν γύρω στο σημείο που έγινε ο φόνος και διαμαρτύρονταν για την αστυνομική βία, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ. Αστυνομικοί καταστολής με θωρακισμένο αυτοκίνητο διέταξαν τον κόσμο να διαλυθεί ενώ μερικά άτομα προσήχθηκαν σε αστυνομικό τμήμα, σύμφωνα με αναφορά της εφημερίδας St. Louis Post-Dispatch.

Ο Ντότσον είπε σε δημοσιογράφους ότι το όπλο με το οποίο ο ύποπτος σημάδεψε τους αστυνομικούς βρέθηκε ότι ήταν κλεμμένο και ότι αξιωματικοί της αστυνομίας βρήκαν κοκαίνη στο χώρο.