Αν κάποιος σας έλεγε ότι ένα πλαστικό παιχνίδι-όπλο του παιδιού σας, εμπνευσμένο από την ταινία των Minions, θα γινόταν αντικείμενο κατάσχεσης από αστυνομικούς σε αεροδρόμιο, τότε σίγουρα θα νομίζατε ότι κάποιος σας δουλεύει!

Κι’ όμως το περιστατικό είναι πραγματικό, συνέβη στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου και ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το tweet που ανέβασε μια φίλη της οικογένειας, που είχε στην κατοχή της το παιχνίδι, ειρωνευόμενη το έργο της αστυνομίας.

Το ακόμα πιο αστείο στην υπόθεση είναι το γεγονός ότι το παιχνίδι βγάζει ένα συγκεκριμένο ήχο και δεν είναι άλλος από τον ήχο που κάνει ο άνθρωπος όταν… αερίζεται! «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένα όπλο των Minions με ήχο πορδής κατασχέθηκε από το παιδί φίλων γιατί η ασφάλεια ένιωσε ότι αποτελεί απειλή» λέει η Paola στο tweet της.

Όπως εξήγησε ένας εκπρόσωπος του Αεροδρομίου του Δουβλίνου, «όλα τα παιχνίδια τύπου όπλου περιλαμβάνονται στην λίστα των απαγορευμένων αντικειμένων σε πτήσεις. […] Οποιοδήποτε παιχνίδι που μοιάζει με όπλο με μηχανισμό σκανδάλης απαγορεύεται να μπει σε αεροπλάνο»

fart gun

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.