Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος. Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε. Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Μετανάστες στα ελληνικά νησιά

as1(1) as4(1) as10 as20 Στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος βρέθηκε τη βδομάδα που πέρασε το μεταναστευτικό, λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί σε νησιά της Ελλάδας, όπως την Κω. Χιλιάδες άνθρωποι από χώρες όπως η Συρία έχουν εγκλωβιστεί στα νησιά, δημιουργώντας οξυμένα προβλήματα τόσους για τους ντόπιους, όσο και για τις αρχές που αδυνατούν να βοηθήσουν το πλήθος. Την ίδια ώρα η ευρωπαϊκή κοινότητα παρακολουθεί μάλλον αμήχανη το θέμα, προκρίνοντας προσωρινές λύσεις.

Κύμα επιθέσεων στην Τουρκία

as2(1) Αντιμέτωπη με κύμα επιθέσεων βρέθηκε η Τουρκία, μετά τις κατασταλτικές επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, των Κούρδων και μαχητών της άκρας αριστεράς που έχει εξαπολύσει η Άγκυρα. Στη φωτογραφία μια γυναίκα στέκει πίσω από κατεστραμμένο παράθυρο, μετά από επίθεση με όχημα γεμάτο εκρηκτικά σε παρακείμενο αστυνομικό τμήμα στην Κωνσταντινούπολη που σημειώθηκε τη Δευτέρα.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το Φέργκιουσον

as3(1) Σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν στο Φέργκιουσον κατά την επέτειο της δολοφονίας του Μ. Μπράουν από λευκό αστυνομικό. Στη φωτογραφία ένας αστυνομικός κρατά ένα διαδηλωτή, κατά τα επεισόδια που ξέσπασαν στην επέτειο των περσινών γεγονότων.

Η κατάκτηση του Σούπερ Καπ από τη Μπαρτσελόνα

as5 Σε ένα ασύλληπτο Σούπερ Καπ, η Σεβίλλη επέστρεψε απ’ το 4-1, όμως ο Πέδρο κρατούσε το… καλό για το τέλος και χάρισε στην παράταση (5-4) ακόμη έναν τίτλο στην Μπάρτσα!

Ένας 80χρονος αυτοπυρπολήθηκε στη Σεούλ

as6 Ένας 80χρονος Νοτιοκορεάτης αυτοπυρπολήθηκε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης που έγινε με την αξίωση να ζητήσει η Ιαπωνία συγγνώμη για τις Κορεάτισσες που είχαν χρησιμοποιηθεί ως σκλάβες για σεξ από τον αυτοκρατορικό ιαπωνικό στρατό κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι γηραιότεροι δίδυμοι του κόσμου

as8 Οι γηραιότεροι δίδυμοι του κόσμου πόζαραν στο φακό του Reuters και αποκάλυψαν το μυστικό της μακροζωίας τους. Τα αδέλφια, γεννήθηκαν στις 8 Ιουλίου του 1913 και έχουν ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους μαζί-σήμερα σπάνια αποχωρίζεται ο ένας τον άλλο. Οι δυο υπερήλικες, στα 102 τους χρόνια, μοιράζονται ένα δωμάτιο σε γηροκομείο στη βελγική πόλη  Ghent.

Επίθεση ενόπλων στο Καράτσι

as9 Τουλάχιστον 4 αστυνομικοί σκοτώθηκαν την Τετάρτη σε επίθεση ενόπλων οι οποίοι άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών.

Διάσωση μεταναστών από το ιταλικό ναυτικό

as7 Δεκάδες μετανάστες διέσωσε την προηγούμενη βδομάδα το ιταλικό ναυτικό από φουσκωτό που βυθιζόταν στη Μεσόγειο. Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η μοναδική επιχείρηση διάσωσης, καθώς καθημερινά πλήθος μεταναστών προσεγγίζουν τη χώρα. Ελλάδα και Ιταλία έχουν δεχθεί μόνο φέτος περισσότερους από 100.000 μετανάστες και πρόσφυγες.

Τελετή στο Νεπάλ

as11 Ένα τελετουργικό εκτέλεσαν άνθρωποι στην αρχαία πόλη Bhaktapur του Νεπάλ, βάζοντας φωτιά σε ομοίωμα του δαίμονα Ghantakarna. Σύμφωνα με την τοπική παράδοση, ο δαίμονας Ghantakarna κλέβει παιδιά και γυναίκες από τα σπίτι τους.

Παλαιστίνιος σε στρατιωτικές ασκήσεις

as23 as24 Ένας νεαρός Παλαιστίνιος φαίνεται να σέρνεται κάτω από αγκαθωτό σύρμα και πηδάει από τοίχο, κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Βροχή μετεωριτών

as19 as15 as13 Οι φετινές Περσείδες του Αυγούστου δημιούργησαν ένα μοναδικό θέαμα σε διάφορες χώρες του κόσμου, καθώς πλήθος μετεωριτών έκαναν την εμφάνισή τους στον ουρανό. Οι παραπάνω φωτογραφίες τραβήχτηκαν σε Ισπανία, Ισραήλ και Αυστρία, καθώς οι Περσείδες φτάνουν στο αποκορύφωμά τους στην Ευρώπη στις 12 και 13 Αυγούστου.

Φονικές εκρήξεις στην Κίνα

as12 as14 as16 as17 as18as22 as21 Δύο τεράστιες εκρήξεις συγκλόνισαν μία βιομηχανική περιοχή όπου φυλάσσονταν τοξικά χημικά και αέριο στη βορειοανατολική πόλη-λιμάνι Τιαντζίν, σκοτώνοντας τουλάχιστον 50 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 700. Οι εκρήξεις ήταν μάλιστα τόσο ισχυρές που καταγράφηκαν από δορυφόρους στο διάστημα!

Ολονύχτια συνεδρίαση στη Βουλή

as26 Η συνεδρίαση της ελληνικής Βουλής που ξεκίνησε μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και ολοκληρώθηκε με την ψήφιση του 3ου μνημονίου το πρωί της ίδιας μέρας, έκανε το γύρο του κόσμου, καθώς πέρα από τη σημασία των όσων αποφασίστηκαν, ήταν και κάτι ασυνήθιστο. Ενδεικτική είναι η φωτογραφία του Reuters με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να χασμουριέται στο βήμα της βουλής, τα χαράματα της Παρασκευής.

Η συμπλοκή του προπονητή της Κόστα Ρίκα με τον υπεύθυνο ασφαλείας

as25 Στον αγώνα της U-23 της Κόστα Ρίκα με τον Παναμά, ο πρώην άσος της Μάντσεστερ Σίτι και προπονητής, Πάολο Γουαντσόπε, εξαγριώθηκε με το διαιτητή και προσπάθησε να κάνει «ντου» στον αγωνιστικό χώρο. Όταν ο υπεύθυνος ασφαλείας του απαγόρευσε να το κάνει, του επιτέθηκε και «έφαγε» τις περισσότερες.

Ανοίγει η αμερικανική πρεσβεία στην Αβάνα της Κούβας

as27 as28 Την Παρασκευή, ο Τζον Κέρι επισκέπτεται την Κούβα και γίνεται ο πρώτος επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας που θα βρεθεί στο νησί από το 1945. Η επίσκεψη αυτή θα σηματοδοτήσει το άνοιγμα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αβάνα της Κούβας μετά από 54 χρόνια. Το προηγούμενο βράδυ, οι εργάτες ολοκλήρωναν τις διαδικασίες κατασκευής στο κτίριο που θα στεγάσει την αμερικανική διπλωματική αποστολή.