Τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους σκότωσαν περίπου δεκαπέντε με είκοσι αντάρτες, οι οποίοι επιτέθηκαν σε βάση του Πολεμικού Ναυτικού στην πόλη Καράτσι του Πακιστάν.

Οι ένοπλοι άνδρες εισήλθαν στη στρατιωτική βάση Mehran-PNS προκαλώντας τουλάχιστον δύο μεγάλες εκρήξεις, ενώ επιτέθηκαν σε τρία υπόστεγα αεροσκαφών.

Στη συνέχεια, ακολούθησε ανταλλαγή πυρών μεταξύ των ενόπλων και των δυνάμεων ασφαλείας που φυλούσαν τη βάση.

Εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού δήλωσε: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι τρομοκράτες επιτέθηκαν στη βάση με αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Οι τρομοκράτες είναι ακόμη μέσα στη βάση και οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων διεξάγουν επιχείρηση για να τους εξουδετερώσουν».

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από την αστυνομία.

Οι ένοπλοι πυρπόλησαν ένα αεροσκάφος P-3C Orion. Ο υπουργός Εσωτερικών του Πακιστάν Ρεχμάν Μαλίκ επιβεβαίωσε την επίθεση επισημαίνοντας ότι οι τρομοκράτες βρίσκονται ακόμη μέσα στη βάση. Ο Σαρφουντίν Μεμόν, αξιωματούχος του τοπικού υπουργείου Εσωτερικών, δήλωσε: «Πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση. Περισσότεροι από 10 τρομοκράτες βρίσκονται στο εσωτερικό, επιτέθηκαν σε μία αεροπορική βάση του Πολεμικού Ναυτικού» και πρόσθεσε: «ένα από τα τέσσερα αεροσκάφη που βρίσκονταν στη βάση υπέστη υλικές ζημιές».