Ποιος είναι ο Γάλλος, κορυφαίος οικονομολόγος, που βρέθηκε στο τιμόνι του αδυσώπητου ΔΝΤ, στη φυλακή; Πώς ο γνωστός για τα τρυφηλά του γούστα μπον βιβέρ, έβγαλε από το χέρι το ρολόι και έβαλε στον αστράγαλο το βραχιόλι παρακολούθησης;

Ο Ντομινίκ Στρος Καν ήταν ένας πολλά υποσχόμενος αγωνιστής. Στα φοιτητικά του χρόνια καταπιάστηκε με τους αριθμούς και με τις μαρξιστικές επιταγές. Υπήρξε μαχητικό στέλεχος της Ένωσης Κομμουνιστών Φοιτητών και «αντιγράφοντας», το ελληνικό… κουσούρι μεταπήδησε στο Σοσιαλιστικό Μπλοκ και έλαβε υψηλά αξιώματα.
Όπως γράφει σήμερα ο «Αδέσμευτος Τύπος», τα σκάνδαλα για τον Στρος Καν άρχισαν το 2001. Τότε, ως υπουργός Οικονομικών, κατηγορήθηκε για ρουσφέτι, αλλά αθωώθηκε.

Το 2006 έχασε στην κούρσα για την ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Λίγο αργότερα, και ενώ η καριέρα του έδειχνε να κινδυνεύει, ο ίδιος ο Νικολά Σαρκοζί τον «έστειλε» στην υψηλότερη θέση του ΔΝΤ.

Πάντοτε τον ακολουθούσαν φήμες και ψίθυροι για «ροζ» ατασθαλίες και όλοι γνώριζαν ότι οι γυναίκες ήταν το αδύναμο σημείο του. Ωστόσο, τα γαλλικά ΜΜΕ, τον εμφάνιζαν απλώς σαν έναν «θαυμαστή του γυναικείου φύλου».
Το πρώτο ερωτικό σκάνδαλο ξέσπασε το 2008, όταν έγινε γνωστό ότι είχε σχέση με συνεργάτιδα του. Τελικά, ο ίδιος το παραδέχθηκε και κέρδισε τη συγχώρεση και την υποστήριξη της συζύγου του, Αν Σινκλέρ.

Ωστόσο, η πιστή Αν μάλλον δεν μπορεί να τον διασώσει σε αυτό το νέο σκάνδαλο, με πρωταγωνίστρια την περίφημη, πλέον, καμαριέρα.

Δείτε όλες τις εξελίξεις για τον Ντομινίκ Στρος Καν εδώ