Σύμφωνα με την αντιπολίτευση στο Πακιστάν, ο πρόεδρος Ζαρντάρι πρέπει να δώσει εξηγήσεις στο λαό για τον τρόπο με τον οποίο άνδρες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων κατάφεραν να εισέλθουν χωρίς κανένα εμπόδιο σε πακιστανικό έδαφος και να σκοτώσουν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Ο Σόντρι Νίσαρ Άλι, επικεφαλής στην εθνοσυνέλευση του κυριότερου κόμματος της αντιπολίτευσης, Μουσουλμανική Ένωση του Πακιστάν – Ναουάζ, δήλωσε ότι «αυτή η επιχείρηση ποδοπάτησε την τιμή και την υπόληψή μας και ο πρόεδρος (Ασίφ Αλί Ζαρντάρι) και ο πρωθυπουργός (Γιούσουφ Ράζα Γκιλάνι) πρέπει είτε να δώσουν εξηγήσεις είτε να παραιτηθούν».

Ακόμη πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση παραμένει σιωπηλή και φαίνεται ότι κανείς δεν απαντά στην προπαγάνδα που αμαυρώνει την εικόνα του Πακιστάν» επισημαίνοντας ότι οι Πακιστανοί δεν αισθάνονται πλέον ασφαλείς στην ίδια τους τη χώρα μετά από μια τέτοια «παραβίαση» του εδάφους τους.

Σχετικά με τις υποψίες των ΗΠΑ, ότι κάποιοι πακιστανοί στρατιωτικοί ή μέλη των μυστικών υπηρεσιών γνώριζαν ότι ο Μπιν Λάντεν ζούσε στην Αμπονταμπάντ, όπου βρίσκεται η στρατιωτική ακαδημία του Πακιστάν, ο Σόντρι Νίσαρ Άλι, τόνισε ότι «όσοι είναι υπεύθυνοι πρέπει να το παραδεχθούν και να παραιτηθούν».