Λίγες ώρες απέμειναν ακόμα για τον γάμο του Πρίγκιπα Γουίλιαμ και χωρίς αμφιβολία η μεγάλη απούσα από αυτή τη χαρμόσυνη ημέρα θα είναι η πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Ο νεαρός πρίγκιπας, που ήταν μόλις 15 ετών όταν έχασε τη μητέρα του, πρόσφερε στην Κέιτ συμβολικά το δακτυλίδι των αρραβώνων της Νταϊάνας, ένα ζαφείρι στολισμένο με διαμάντια.

«Φυσικά δεν θα είναι εκεί για να συμμετάσχει στη χαρά και τον ενθουσιασμό μας, αυτός, ήταν ο δικός μου τρόπος για να την περιλάβω», εξήγησε ο νεαρός πρίγκιπας κατά τη διάρκεια των αρραβώνων τον περασμένο Νοέμβριο.

Η Κέιτ, εμφανώς συγκινημένη, παραδέχθηκε ότι ήταν ένα «πολύ, πολύ ιδιαίτερο δώρο» και υποσχέθηκε ότι θα το φροντίζει.

Το ζευγάρι έσπασε την παράδοση επιλέγοντας το Αββαείο του Ουεστμίνστερ, αντί του μεγαλοπρεπούς καθεδρικού ναού Σεν Πολ, όπου τελέσθηκαν οι γάμοι του πρίγκιπα Καρόλου με την Νταϊάνα.

Όμως, ούτε το αββαείο του Ουεστμίνστερ είναι απαλλαγμένο από οδυνηρές μνήμες: εκεί ο Ουίλιαμ και ο μικρότερος αδελφός του Χάρι συνόδευσαν το φέρετρο της μητέρας τους μετά το θανατηφόρο τροχαίο στο Παρίσι το 1997.

Την περασμένη εβδομάδα ο Ουίλιαμ οδήγησε την Κέιτ στον τάφο της μητέρας του, στην ιδιοκτησία των Σπένσερ στο Αλθορπ.

Ο Χάρι παραδέχτηκε πρόσφατα ότι η μητέρα τους θα είναι παρούσα στις σκέψεις τους κατά τη διάρκεια του γάμου. «Θα ήταν πολύ, πολύ υπερήφανη γι΄αυτόν, αυτή τη μεγάλη ημέρα», είπε.