Ο αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε χθες ότι το ΝΑΤΟ δεν έχει ανάγκη τις ΗΠΑ στη Λιβύη, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο η Ουάσινγκτον είναι πιο χρήσιμη σε άλλες χώρες όπως το Πακιστάν και η Αίγυπτος.

Το ΝΑΤΟ μπορεί να διασφαλίσει τις επιχειρήσεις στη Λιβύη ακόμη και αν «ο μεγαλοδύναμος θεός αποσπάσει τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ και μας ρίξει στον πλανήτη Άρη ώστε πλέον να μην μπορούμε να πάρουμε μέρος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις», δήλωσε ο Μπάιντεν σε συνέντευξή του στους Financial Times.

«Θα ήταν περίεργο να πούμε ότι το ΝΑΤΟ και ο υπόλοιπος κόσμος δεν έχουν αρκετούς πόρους για να ασχοληθούν με τη Λιβύη. Δεν είναι έτσι. Καμιά φορά οι άλλες χώρες δεν έχουν τη θέληση, όμως δεν είναι θέμα πόρων» υπογράμμισε.

Χθες το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 800 εξόδους αεροσκαφών στη Λιβύη αφότου παρέδωσαν τον έλεγχο των επιχειρήσεων στο ΝΑΤΟ την 1η Απριλίου και έχουν κάνει συνολικά οκτώ επιθέσεις εναντίον μονάδων της αντιαεροπορικής άμυνας.