Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο χαιρετισμό, ο οποίος ξεκίνησε από την «παλιά φρουρά» της βασιλικής οικογένειας στη Βρετανία και τελειοποιήθηκε από τη βασίλισσα Ελισάβετ. Ο «βασιλικός χαιρετισμός» σταδιακά εξαφανίζεται, παρόλο που είναι σήμα κατατεθέν της μοναρχίας.

O χαιρετισμός αυτός, σύμφωνα με τα λεξικά, είναι όπως ο κοινός χαιρετισμός, αλλά πιο απλός. Ο λόγος; Το κοινό πρέπει να κοιτά μόνο τη βασιλική οικογένεια και μια επιβλητική χειρονομία θα μπορούσε να αποσπάσει την προσοχή του. Άλλοι με δόση χιούμορ θεωρούν ότι ο «βασιλικός χαιρετισμός» είναι κληρονομιά της βασιλικής οικογένειας που μεταλαμπαδεύεται από γενιά σε γενιά!

Ο συγκεκριμένος χαιρετισμός έχει γίνει μέχρι και αντικείμενο έρευνας επιστημόνων, οι οποίοι θεωρούν ότι το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο είναι: «Σας αναγνωρίζουμε ότι είστε εδώ», αλλά μέχρι εκεί. Η βασιλική οικογένεια θέλει να είναι φιλική προς τον κόσμο, αλλά χωρίς περαιτέρω οικειότητα.

Ο χαιρετισμός αυτός όμως φαίνεται πως σύντομα θα είναι παρελθόν αφού ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον προτιμούν πιο φιλικά και ανεπίσημα πράγματα…