Η Δαμασκός επέρριψε την ευθύνη για τις ταραχές σε ένοπλη συμμορία και έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς κατά τις συγκρούσεις τη νύκτα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Sana.

«Μία ένοπλη συμμορία επετέθη μετά τα μεσάνυκτα εναντίον ασθενοφόρου που περνούσε κοντά στο τέμενος αλ-Ομάρι, σκοτώντας έναν γιατρό, έναν νοσοκόμο και τον οδηγό», μετέδωσε το Sana. «Οι δυνάμεις ασφαλείας που βρίσκονταν στην περιοχή, επενέβησαν, χτύπησαν ορισμένους και συνέλαβαν άλλους»,  μετέδωσε το πρακτορείο, το οποίο διευκρίνισε ότι ένας στρατιώτης σκοτώθηκε επίσης.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας θα συνεχίσουν την καταδίωξη των ένοπλων συμμοριών που τρομοκρατούν τους πολίτες με δολοφονίες, κλοπές και εμπρησμούς των δημοσίων και ιδιωτικών αγαθών στη Ντεράα», αναφέρεται επίσης στο τηλεγράφημα.

Λίγη ώρα νωρίτερα, μέλος οργάνωσης για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι πέντε διαδηλωτές σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίσθηκαν τη νύκτα από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας κοντά στο τέμενος αλ-Ομάρι στη Ντεράα.

Οι διαδηλωτές είναι συγκεντρωμένοι εδώ και οκτώ ημέρες στην πόλη, απαιτώντας πολιτικές ελευθερίες και πάταξη της εκτεταμένης στη χώρα διαφθοράς. Επιμένουν ότι δεν επρόκειτο να αποχωρήσουν αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχουν πεθάνει συνολικά σε συγκρούσεις με την αστυνομία και τους στρατιώτες.