Πολλοί κρατούμενοι εξεγέρθηκαν και δραπέτευσαν σήμερα από φυλακή της Βεγγάζης, η οποία συγκλονίζεται από τις διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος. Σύμφωνα με λιβυκή εφημερίδα, οι κρατούμενοι που διέφυγαν πυρπόλησαν στη συνέχεια το γραφείο του γενικού εισαγγελέα, μια τράπεζα και αστυνομικό τμήμα της Βεγγάζης.

Παράλληλα δύο διαφορετικές λιβυκές οργανώσεις στο εξωτερικό ανακοίνωσαν σήμερα ότι οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές έχουν πάρει τον έλεγχο της πόλης Αλ Μπάιντα στην ανατολική Λιβύη μετά τη συσπείρωση στους κόλπους τους και ορισμένων ντόπιων αστυνομικών. Οι πληροφορίες αυτές στηρίζονται σε τηλεφωνικές επαφές που είχαν με ανθρώπους στην πόλη αυτή των περίπου 250.000 κατοίκων και δεν έχει καταστεί δυνατό να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητη πηγή.

Την ίδια στιγμή η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέστειλε χθες τις εξαγωγές υλικού που χρησιμοποιείται στην καταστολή διαδηλώσεων, το οποίο προοριζόταν για τη Λιβύη και το Μπαχρέιν, μετά τη διεύρυνση των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων τις τελευταίες ημέρες στις δύο χώρες, κατά τις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους πολλοί διαδηλωτές.