Κανονικά στις εργασίες τους επέστρεψαν σήμερα οι υπάλληλοι των τραπεζών στο Κάιρο και εκατοντάδες πελάτες περίμεναν στην ουρά για να εξυπηρετηθούν μετά από μια εβδομάδα που οι τράπεζες παρέμειναν κλειστές εξαιτίας των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Οι επικεφαλής των τραπεζών έχουν πάρει τα μέτρα τους για να αντιμετωπίσουν το χάος που επικρατεί καθώς ξένοι επενδυτές και αιγύπτιοι επιχειρηματίες προσπαθούν να κερδίσουν το χαμένο χρόνο.

Έξω από τις τράπεζες εκατοντάδες άνθρωποι περίμεναν να ανοίξουν για το κοινό στις 10 το πρωί.

Η συνεχιζόμενη πολιτική κρίση είναι πιθανόν να οδηγήσει πολλούς Αιγύπτιους σε αναλήψεις μεγάλων ποσών λόγω πανικού, για την περίπτωση που θα διακοπούν και πάλι οι συναλλαγές.

Νευρικότητα παρουσιάζεται και στις συναλλαγές μετά των τραπεζών στις τοπικές χρηματαγορές.

Συνολικά σήμερα λειτούργησαν 341 υποκαταστήματα τραπεζών, από τα οποία τα 152 ήταν στο Κάιρο.

Στην πλατεία Ταχρίρ στρατιώτες άνοιξαν τις πόρτες του κτιρίου της Μουγκάμα, όπου στεγάζονται οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες της πρωτεύουσας.

Ωστόσο, το αιγυπτιακό Χρηματιστήριο θα παραμείνει κλειστό προς το παρόν παρά την απόφαση που είχε ληφθεί σύμφωνα με την οποία θα άνοιγε αύριο Δευτέρα. Η νέα ημερομηνία για το άνοιγμα του θα ανακοινωθεί ένα 48ωρο νωρίτερα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.