Σφαίρες από καουτσούκ και υδραντλίες χρησιμοποίησε η αιγυπτιακή αστυνομία για να διαλύσει πολλές χιλιάδες διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν σήμερα μετά την προσευχή έξω από το φημισμένο τζαμί αλ-Αζάρ του Καΐρου, αλλά και στο κέντρο της Αλεξάνδρειας, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Αιγύπτου, ανέφεραν δημοσιογραφικές πηγές.

Στο Κάιρο, οι διαδηλωτές επιτέθηκαν με πέτρες στους αστυνομικούς και φώναζαν συνθήματα κατά του 82χρονου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ και του γιου του Γκαμάλ.

Στη Αλεξάνδρεια, συγκρούσεις σημειώθηκαν ανάμεσα σε αστυνομία και διαδηλωτές μετά τη συγκέντρωση περίπου 5.000 ανθρώπων σε τζαμί.

Οι διαδηλωτές απάντησαν με πέτρες στις σφαίρες από καουτσούκ και στα δακρυγόνα.

Διαδηλώσεις σημειώθηκαν και σε άλλες πόλεις της Αιγύπτου, μεταξύ των οποίων οι πόλεις Σουέζ και Μανσούρα και Σαρκίγια και Ασουάν στο Δέλτα του Νείλου.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διαλύσει τους διαδηλωτές στη Μανσούρα.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι στο Κάιρο, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε συνοικία κοντά σε προεδρική κατοικία.

Εξάλλου, το αραβικό δορυφορικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα μετέδωσε ότι η αστυνομία εμπόδισε τον Αιγύπτιο διαφωνούντα Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέι, ο οποίος συμμετείχε σήμερα μαζί με 2.000 άτομα στην εβδομαδιαία προσευχή σε τζαμί του Καϊρου, ν΄απομακρυνθεί από την περιοχή αυτή.

Στο Παρίσι, ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Μπερνάρ Βαλερό δήλωσε ότι τέσσερις γάλλοι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν σήμερα το πρωί στο Κάιρο στη διάρκεια διαδήλωσης.

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, οι συλληφθέντες εργάζονται για τις εφημερίδες Figaro και Journal de Dimanche, για το φωτογραφικό πρακτορείο Sipa και για το περιοδικό Paris-Match.