Σοκ έχει προκαλέσει στη Γαλλία η επίθεση κατά εφήβου σε σχολείο στο Παρίσι. Μάλιστα, ο 15χρονος ξυλοκοπήθηκε τόσο άγρια που υπέκυψε την Παρασκευή στα τραύματά του. Για τη δολοφονία του συνελήφθησαν πέντε άτομα και πιο συγκεκριμένα τέσσερις ανήλικοι κι ένας 20χρονος.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα στη Γαλλία, σε δύο διαφορετικά σημεία της χώρας, με ακριβώς τον ίδιο τρόπο δράσης από εφήβους εναντίον άλλων εφήβων, μαθητών, σχολείου και ουσιαστικά έξω από το σχολείο.

Το 15χρονο αγόρι, ο Μάντι, υπέκυψε στα τραύματά του μετά από μια βίαιη επίθεση που δέχθηκε, τον οποίο άφησαν αιμόφυρτο 100 μέτρα από το σχολείο, ενώ η 13χρονη Maya, που δέχτηκε επίθεση από τρία άτομα βγήκε από το κώμα χθες. Στην υπόθεση της 13χρονης συνελήφθησαν τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και η αντίζηλος, η οποία έδωσε το σύνθημα να της επιτεθούν.

Τα περιστατικά με βιαιοπραγίας ανηλίκων έχουν λάβει μεγάλες διαστάσεις και έχουν φθάσει σε σημείο αγριότητας, που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Μάλιστα, ο δήμαρχος του Βιρί-Σατιγιόν όπου έχασε τη ζωή του ο δεκαπεντάχρονος μαθητής, ήταν εξαιρετικά συγκινημένος, όταν έμαθε το θάνατο του παιδιού αυτού και είπε ότι πρέπει και οι γονείς να μάθουμε ξανά να τιμωρούμε τα παιδιά μας όταν γιατί πρέπει να διακρίνουν τι είναι καλό και τι είναι κακό, γιατί το κακό έχει ένα αποτέλεσμα στη ζωή των παιδιών.