Νέα ανατριχιαστικά στοιχεία έρχονται στο φως για το θάνατο της δίχρονης Ντάνκα Ίλιτς στη Σερβία, της οποία τα ίχνη είχαν χαθεί πριν δέκα ημέρες και τελικά βρέθηκε νεκρή την περασμένη Πέμπτη (04/04).

Το παιδί, που έγινε γνωστό ως «το κορίτσι με την πιπίλα», εξαφανίστηκε από την αυλή του σπιτιού του, όταν η μητέρα του το άφησε για λίγα λεπτά μόνο του.

Οι σερβικές αρχές ενεργοποίησαν για πρώτη φορά το Amber Αlert στις 26 Μαρτίου.

«Όταν γύρισα, είχε φύγει», είπε η μητέρα του παιδιού στα σερβικά ΜΜΕ λίγες μέρες μετά την εξαφάνισή της.

Τελικά οι χειρότεροι φόβοι επιβεβαιώθηκαν, αφού η μικρή βρέθηκε νεκρή.

Για το θάνατο του παιδιού συνελήφθησαν δυο άνδρες που εργάζονταν στην υπηρεσία ύδρευσης, οι οποίοι ομολόγησαν ότι χτύπησαν με το αυτοκίνητό τους το παιδί, ενώ στη συνέχεια τοποθέτησαν το άψυχο κορμάκι του στο πορτ μπαγκάζ, μαζί με τα εργαλεία της δουλειάς τους και τελικά ξεφορτώθηκαν τη σορό.

Οι αρχές μετά από έρευνα στο αυτοκίνητο των ανδρών εντόπισαν κηλίδες αίματος και μετά από αναλύσεις DNA διαπίστωσαν ότι ανήκουν στο άτυχη μικρή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατέρας της Ντάνκα την ώρα που έψαχνε το παιδί του σταμάτησε τους δράστες, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι δεν το είδαν.

«Όσο οδηγούσαν ο πατέρας του κοριτσιού τους σταμάτησε και τους ρώτησε εάν την είχαν δει. Εκείνοι είπαν ότι δεν είχαν δει το κορίτσι», είπε ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Μπράτισλαβ Γκάσιτς.

Λίγο αργότερα οι δράστες πέταξαν το πτώμα σε χωματερή, ενώ ο ένας εκ των δυο προσποιήθηκε ότι ενδιαφέρθηκε για την εξαφάνιση της μικρής συμμετέχοντας στις έρευνες, για τον εντοπισμό της.