Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του καταδικάζει το ισραηλινό πλήγμα εναντίον του προξενικού τμήματος της πρεσβείας του Ιράν στη Δαμασκό και εκφράζει ανησυχία για το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των συγκρούσεων σε όλη την περιοχή.

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει:

«Καταδικάζουμε την ισραηλινή επίθεση στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό. Η ενέργεια του Ισραήλ προστίθεται στις πρόσφατες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου.

Ανησυχούμε ότι η ενέργεια αυτή μπορεί να κλιμακωθεί σε σύγκρουση που θα επηρεάσει ολόκληρη την περιοχή.

Καλούμε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να ενεργήσουν με κοινή λογική και αυτοσυγκράτηση και να τηρήσουν το διεθνές δίκαιο».

«Δεν θα μείνει αναπάντητο το άνανδρο αυτό έγκλημα» προειδοποίησε ο πρόεδρος του Ιράν

Ο πρόεδρος του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί, έστειλε την απάντησή του μετά το χθεσινό φονικό χτύπημα στο προξενείο της χώρας, στη Δαμασκό, που στοίχισε τη ζωή 7 μελών των Φρουρών της Επανάστασης.

Ο ιρανός πρόεδρος δήλωσε: «Δεν θα μείνει αναπάντητο το άνανδρο αυτό έγκλημα», ενώ απέδωσε τα πλήγματα στο Ισραήλ.

«Μέρα με τη μέρα βλέπουμε να δυναμώνει το μέτωπο αντίστασης και η απέχθεια και το μίσος των ελεύθερων εθνών ενάντια στην παράνομη φύση του Ισραήλ και αυτό το άνανδρο έγκλημα δεν θα μείνει αναπάντητο», υπογράμμισε ο Ραϊσί σε ανακοίνωσή του.

Επίσης, καταδίκασε την «απάνθρωπη, επιθετική και απεχθή πράξη εισβολής ως κατάφωρη παραβίαση των διεθνών κανόνων», όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως σημείωσε, το Ισραήλ «ενέγραψε τις τυφλές δολοφονίες στην ημερήσια διάταξή του» μετά «τις επανειλημμένες ήττες και αποτυχίες», που έχει υποστεί «κατά της πίστης και της βούλησης των μαχητών του Μετώπου της Αντίστασης», αλλά «θα πρέπει να ξέρει ότι δεν θα επιτύχει ποτέ τους ζοφερούς του στόχους με τόσο απάνθρωπα μέσα».