O βασιλιάς Κάρολος παραβρέθηκε σήμερα, Κυριακή στην ετήσια πασχαλινή λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Ουίνδσορ, κατά την πρώτη του δημόσια εμφάνιση σε εκδήλωση αφότου διαγνώστηκε με καρκίνο τον Φεβρουάριο.

Ο 75χρονος Κάρολος μαζί με την σύζυγό του, βασίλισσα Καμίλα, έφτασαν με αυτοκίνητο στο παρεκκλήσι, τόπο ταφής της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ, για να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία.

Ο Κάρολος ήταν ευδιάθετος καθώς έσφιγγε το χέρι σε δεκάδες ανθρώπους που είχαν παραταχθεί έξω από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου για να τον χαιρετήσουν και να ευχηθούν.

«Καλό Πάσχα Μεγαλειότατε, συνεχίστε δυνατά και μην τα παρατάτε ποτέ» είπε στον Κάρολο ένας από τους συγκεντρωμένους βασιλικούς θαυμαστές. Άλλοι ακούστηκαν να λένε «χαίρομαι που σας βλέπω» και να ρωτούν τον μονάρχη «πώς είστε;» καθώς ο Κάρολος και η Καμίλα περνούσαν από δίπλα του.

Tον Κάρολο συνόδευσαν η πριγκίπισσα και ο σύζυγός της αντιναύαρχος σερ Τίμοθι Λόρενς, ο δούκας και η δούκισσα του Εδιμβούργου, ο δούκας της Υόρκης και η Σάρα, δούκισσα της Υόρκης.

Ο βασιλιάς και η βασίλισσα κάθισαν λίγο πιο μακριά σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν την υγεία του Κάρολου.

Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι άνοιξε το πασχαλινό κήρυγμά του με μια έκκληση να προσευχηθούν για την πριγκίπισσα της Ουαλίας και τον βασιλιά.