Στο κάστρο του Ουίνσδορ έφτασε ο βασιλιάς Κάρολος, συνοδευόμενος από τη βασίλισσα Καμίλα, για να παρακολουθήσουν μαζί την εορταστική λειτουργία, μετά τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του λόγω της μάχης που δίνει με τον καρκίνο.

Αντίθετα, δεν θα παρευρεθούν φέτος στη λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, καθώς και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχει διαγνωστεί με καρκίνο.

Μόλις ο βασιλιάς Κάρολος έφτασε στην εκκλησία, γύρισε και χαιρέτησε το συγκεντρωμένο πλήθος. Ο ίδιος ήταν ευδιάθετος αν και εμφανώς αδυνατισμένος.

Ο 75χρονος Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα κάθισαν μακριά από τους υπολοίπους θέλοντας με αυτό τον τρόπο να προστατεύσουν την υγεία του βασιλιά.

Νωρίτερα, ο Αρχιεπίσκοπος του Canterbury ξεκίνησε το πασχαλινό κήρυγμά του καλώντας τους πιστούς να προσευχηθούν για την υγεία της πριγκίπισσας της Ουαλίας και του βασιλιά.

«Προσευχόμαστε για εκείνη και τον Βασιλιά στην αξιοπρεπή ανταπόκρισή τους και προσευχόμαστε για όλους εκείνους που υποφέρουν με τον ίδιο τρόπο», είπε ο Αρχιεπίσκοπος του Canterbury, Τζάστιν Γουέλμπι.