Η ιταλική δικαιοσύνη προχώρησε σε κατάσχεση ποσού που υπερβαίνει τα 18 εκατομμύρια ευρώ από φίλο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και πρώην γερουσιαστή, που εμπλέκεται σε διάφορα σκάνδαλα.

Στο «στόχαστρο» των αρχών βρίσκεται για ακόμη μια φορά ο Μαρτσέλο ντελ’Ούτρι και σύμφωνα με την ΕΡΤ που επικαλείται ιταλικά δημοσίευμα, ο Καβαλιέρε φέρεται να τον πλήρωνε για τη σιωπή του.

Συγκεκριμένα, ο ντελ’Ούτρι ερευνάται εδώ και χρόνια «για το αδίκημα της συνέργειας σε μια βαριά σφαγή για σκοπούς μαφίας και τρομοκρατίας, σε σχέση με τις επιθέσεις που διέπραξε η Κόζα Νόστρα το 1993 στην πρωτεύουσα της Τοσκάνης, στη Ρώμη και στο Μιλάνο, έως ότου την αποτυχημένη έκρηξη βόμβας που τοποθετήθηκε έξω από το Ολυμπιακό στάδιο της Ρώμης τον Ιανουάριο του 1994».

Η Εισαγγελία της Φλωρεντίας που χειρίζεται την υπόθεση της κατάσχεσης, ανακοίνωσε πως «η ανάλυση των οικονομικών ροών του Σίλβιο Μπερλουσκόνι προς τον Μαρτσέλο ντελ’Ούτρι και την οικογένειά του μας οδηγεί να πιστεύουμε ότι οι εκταμιεύσεις αποτελούν την αποζημίωση προς όφελος του ντελ’Ούτρι για τις καταδίκες που υπέστη και τη σιωπή του στις ποινικές δίκες που τον είδαν και που το βλέπουν να εμπλέκεται».

Οι ιταλικές αρχές αναφέρουν ότι ο Μπερλουσκόνι έδινε χρήματα στον ντελ’Ούτρι υπό μορφή άτοκων δανείων ή δωρεών, εκμεταλλευόμενος τα παραθυράκια των ιταλικών νόμων, ώστε να μην υπάρξει θέμα με τη μεταφορά των χρημάτων.

Μάλιστα, συμπεριέλαβε στη διαθήκη του τόσο τον ντελ’Ούτρι, όσο και μέλη της οικογένειας του, αφήνοντας συνολικά το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ για τις υπηρεσίες που έλαβε από τον πρώην γερουσιαστή.