Το ποσοστό για την εκδήλωση ενός σεισμού άνω των 6,5 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη είναι 43,6%, σύμφωνα με τον σεισμολόγο και διευθυντή ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Δρ Γεράσιμο Χουλιάρα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η μέθοδος που εφαρμόζει στην πρόγνωση σεισμών δείχνει «φτωχά» αποτελέσματα για πολύ ισχυρό σεισμό.

«Η εφαρμογή στην πρόγνωση σεισμών της σύγχρονης μέθοδου Nowcasting δείχνει φτωχά αποτελέσματα για ισχυρό σεισμό άνω των 6,5 Ριχτερ στην Κωνσταντινούπολη αυτή τη στιγμή. Όπως φαίνεται από τη σημερινή ανάλυσή μου, μόνο 43,6% πιθανότητες έχει ένα τέτοιο γεγονός», γράφει σε ανάρτησή του.

Η εφαρμογή στη πρόγνωση σεισμών της σύγχρονης μέθοδου Nowcasting δείχνει φτωχά αποτελέσματα για ισχυρό σεισμό άνω των…

Posted by Gerasimos Chouliaras on Tuesday, March 5, 2024

Σημειώνεται πως ο σεισμός των 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (04/03) στην Τουρκία και πιο συγκεκριμένα στα Δαρδανέλια, προκάλεσε μεγάλο προβληματισμό καθώς σεισμολόγοι εξέφρασαν φόβους ότι αποτελεί προάγγελο του μεγάλου χτυπήματος του εγκέλαδου που περιμένουν στην Κωνσταντινούπολη.

Οι 20 εκατ. πολίτες της Κωνσταντινούπολης καθώς και οι Αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση, καθώς οι συζητήσεις για έναν μεγάλο σεισμό όλο και πληθαίνουν, αφού, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα έπρεπε να έχει εκδηλωθεί από το 2020, ενώ όσο καθυστερεί η ενέργεια συσσωρεύεται.