Βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία της Νέας Υόρκης δείχνει τη στιγμή που ένας αστυνομικός σκοτώνει έναν άνδρα με έναν πυροβολισμό, την ώρα που εκείνος κρατάει τη μητέρα του όμηρο, ενώ φωνάζει ότι έχει μαχαίρι μέσα σε διαμέρισμα στο Μπρονξ τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο αστυνομικός Alex Morgese έριξε έναν μόνο πυροβολισμό στον ύποπτο Michael Dotel, χτυπώντας τον στο κεφάλι μόλις λίγα εκατοστά από το πρόσωπο του θύματος, κατά τη διάρκεια της τεταμένης αντιπαράθεσης στις 23 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το υλικό και την αστυνομία.

Ο 30χρονος έπεσε στο έδαφος και αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός του στο νοσοκομείο St. Barnabas.

Η αστυνομία έφτασε στη γειτονιά Bedford Park ύστερα από κλήση για έναν δράστη που ενδέχεται να ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, να συμπεριφερόταν βίαια και να ήταν οπλισμένος με μαχαίρι, δήλωσαν οι Αρχές.

Η αστυνομία ανέφερε την Παρασκευή ότι ο Dotel κρατούσε το θύμα με το δεξί του χέρι γύρω από τον λαιμό της και με το αριστερό του χέρι ασκώντας μεγαλύτερη πίεση στο δεξί του χέρι.

Καθώς το θύμα έχανε τις αισθήσεις του, η αστυνομία άνοιξε πυρ, δήλωσαν οι αρχές την Παρασκευή.

«Πυροβολήστε με, πυροβολήστε με», φώναζε ο άντρας, όπως δείχνει το βίντεο.

Όταν ο Morgese ρώτησε πού ήταν το μαχαίρι και του ζήτησε να το πετάξει, ο Dotel απάντησε: «Έχω το μαχαίρι». «Πέτα το μαχαίρι, πού είναι», είπε ξανά ο Morgese λίγα δευτερόλεπτα πριν πυροβολήσει.

Όταν η αστυνομία έφτασε για πρώτη φορά στο διαμέρισμα, μια νεότερη γυναίκα έτρεξε έξω με εμφανή τραύματα στο πρόσωπό της, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η αστυνομία δήλωσε ότι τον Δεκέμβριο δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του βίαιου επεισοδίου.