Ο πρίγκιπας Χάρι μπορεί να αυτοεξορίστηκε από τη βρετανική βασιλική οικογένεια, ωστόσο δεν θέλει να χάσει τα προνόμια του, ειδικά ότι αφορά την ασφάλεια, ισχυριζόμενος ότι κινδυνεύει περισσότερο και από τη μητέρα του πριγκίπισσα Νταϊάνα, όσο ήταν στη ζωή.

Ο πρώην «γαλαζοαίματος» έχασε σχετική δίκη που έγινε, με το δικαστήριο να αποφασίζει ότι απαγορεύεται οι Βρετανοί να πληρώνουν τους σωματοφύλακες ενός ιδιώτη, που κάποτε σχετίζονταν με το βρετανικό κράτος.

Σύμφωνα με το BBC, ο Χάρι ισχυρίστηκε ότι βρίσκεται σε κίνδυνο λόγω ρατσισμού και πως αν χάσει την ασφάλεια του, η οικογένειά του θα τεθεί σε «μια θέση που κανείς δεν ήταν διατεθειμένος να βάλει τη μητέρα μου πριν από 23 χρόνια». Έτσι, ζήτησε οι Βρετανοί να πληρώνουν την ασφάλεια του, κάθε φορά που θα επισκέπτεται τη χώρα.

Μάλιστα, απαίτησε «κάποιος να αναλάβει τις ευθύνες του», τονίζοντας πως το βρετανικό κράτος πρέπει να προσέχει την οικογένεια του που μένει στις ΗΠΑ και δεν θέλει να έχει καμία επαφή με τη Βρετανία.

Παράλληλα, έφερε ως επιχείρημα απειλές που δέχτηκε από την Αλ Κάιντα, μετά τη δημοσίευση της βιογραφίας του, όπου ισχυρίστηκε πως σκότωσε Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, όταν υπηρέτησε στη βρετανική Πολεμική Αεροπορία.

Ωστόσο, το δικαστήριο δεν πείστηκε από τα επιχειρήματά του και απέρριψε τους ισχυρισμούς του, τονίζοντας πως είναι ιδιώτης που ζητάει κρατική προστασία για προσωπικές του υποθέσεις.