Η νέα αρένα του Μάντσεστερ επιλέχθηκε ως χώρος διεξαγωγής της φετινής απονομής των Ευρωπαϊκών Μουσικών Βραβείων του MTV (MTV Europe Music Award – EMAs).

Το Co-op Live χωρητικότητας 23.500 ατόμων θα είναι ο μεγαλύτερος κλειστός χώρος ψυχαγωγίας του Ηνωμένου Βασιλείου, όταν εγκαινιαστεί τον Απρίλιο.

Ο Άγγλος τραγουδιστής, πρώην μέλος των One Direction, Χάρι Στάιλς, ο οποίος μεγάλωσε σε κωμόπολη σε απόσταση 48 χιλιομέτρων, είναι μεταξύ των επενδυτών του έργου και έδωσε συμβουλές για πτυχές του σχεδιασμού του.

Μερικοί από τους μεγαλύτερους μουσικούς αστέρες του κόσμου θα εμφανιστούν εκεί κατά την τελετή απονομής των βραβείων MTV, στις 10 Νοεμβρίου.

Το σόου του MTV δεν έχει πραγματοποιηθεί στο Μάντσεστερ στο παρελθόν και δεν έχει φιλοξενηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο εδώ και επτά χρόνια.

Η επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου του Μάντσεστερ, Μπεβ Κρεγκ, είπε ότι η εκδήλωση θα «προσφέρει τεράστια ώθηση στην τοπική οικονομία και θα επιφέρει σημαντικά εμπορικά και ευρύτερα οφέλη για την πόλη», σύμφωνα με το BBC.

«Με την τεχνογνωσία, την εμπειρία και τη φήμη που έχουμε επίσης για τη διοργάνωση επιτυχημένων εκδηλώσεων παγκόσμιας κλάσης, είμαστε βέβαιοι ότι το Μάντσεστερ θα προσφέρει μια εξαιρετική παραγωγή» ανέφερε.