Στη σύλληψη για σεξουαλική κακοποίηση δύο παιδιών ενός άνδρα, που παρέμενε άφαντος για 451 ημέρες, προχώρησαν οι Αρχές στις ΗΠΑ, με τη βοήθεια των παιδιών του κακοποιού. Η Άνα και η Γιανίρι ξεκίνησαν εκστρατεία για τον εντοπισμό του πατέρα τους μέσα από βίντεο που έγιναν viral στα social media.

Ο 51χρονος Ντέιβι Αλμπάραν συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής στο Λέικλαντ, στην κομητεία Πολκ της Φλόριντα, για σεξουαλική κακοποίηση παιδιού κάτω των 12 ετών και ασέλγεια σε παιδί κάτω των 12 ετών.

Οι Αρχές τελικά τον εντόπισαν να κρύβεται σε ένα υπόστεγο, ύστερα από την επιτυχημένη εκστρατεία για τον εντοπισμό του, που οργάνωσαν οι κόρες του. «Λοιπόν, έκανε ένα λάθος», είπε ο Τζαντ κατά τη διάρκεια ενός βίντεο, που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο. «Ο AMW (America’s Most Wanted – ο πιο καταζητούμενος της Αμερικής) ήρθε στο Λέικλαντ. Όταν ήρθε στο Λέικλαντ λάβαμε εμπιστευτικές πληροφορίες. Είπαν «ξέρουμε πού είναι αυτός» Έτσι, τον εντοπίσαμε το βράδυ της Κυριακής λίγο πριν τα μεσάνυχτα σε μια αυλή στο Country Haven Drive. Δεν ήταν καταφύγιο για εκείνον».

Οι αδελφές συγκέντρωσαν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok, καθώς βοήθησαν και με την παρουσία τους στην εκπομπή, που αναζητεί φυγάδες, με τίτλο «America’s Most Wanted», σύμφωνα με τη New York Post.

Η προσπάθεια για τον εντοπισμό του ξεκίνησε το 2022, όταν οι κόρες του λένε ότι ο Αλμπάραν εξαφανίστηκε μετά από καβγά που είχαν. Μετά την εξαφάνισή του, η Άνα αποφάσισε να κάνει μια ανάρτηση στο Facebook, κατηγορώντας τον δημοσίως για τα σεξουαλικά εγκλήματα και ζητώντας από όποιον τον είχε δει να εμφανιστεί και να βοηθήσει να τον εντοπίσουν. «Παρακαλώ μοιραστείτε το και γεμίστε την πόλη με το πρόσωπό του. Είναι φυγάς και οι αστυνομικοί τον ψάχνουν» είχε γράψει τότε.

@ana_rosa_sosa

Americas most wanted Davie albarran has been !!!!#daviealbarran @Callahan Walsh !!!!!!

♬ original sound – Ana Rosa Sosa

«Ο πατέρας μου Davie Albarran είναι παιδεραστής, είναι φυγάς και οι αστυνομικοί τον ψάχνουν», είπε η κόρη του, κατηγορώντας τον ότι συμπεριφέρθηκε ανάρμοστα στην ίδια, όταν ήταν παιδί.

«Όταν το δημοσίευσα, τόσοι πολλοί άνθρωποι μου έστειλαν μηνύματα, λέγοντας ότι ξέρεις τι; Ο μπαμπάς σου το έκανε και σε μένα», είπε στον ειδησεογραφικό σταθμό το 2022.