Νόμιζε ότι κέρδισε ένα τζακ ποτ αξίας 340 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο άντρας από την Ουάσινγκτον των ΗΠΑ μηνύει τώρα το Powerball και τη Λοταρία της Ουάσινγκτον, καθώς ισχυρίζονται ότι δημοσίευσαν τους αριθμούς του κατά λάθος.

Ο Τζον Τσικς δήλωσε ότι αισθάνθηκε «μουδιασμένος» όταν είδε για πρώτη φορά τους νικητήριους αριθμούς του Powerball να ταιριάζουν με το δελτίο του τον Ιανουάριο του 2023. Αλλά όταν παρουσίασε το δελτίο του στο Γραφείο Λοταρίας και Τυχερών Παιχνιδιών (OLG), η αξίωσή του απορρίφθηκε.

«Ένας από τους πράκτορες είπε ότι το δελτίο μου δεν ήταν καλό, απλά να το πετάξω στα σκουπίδα», δήλωσε στο BBC.

Εκείνος όμως κράτησε το δελτίο αυτό και βρήκε δικηγόρο. Τώρα ζητά αποζημίωση, το ποσό του τζακ ποτ του Powerball, συν τους τόκους που θα κέρδιζε από αυτό ανά ημέρα – συνολικά 340 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, το Powerball και η Taoti Enterprises με έδρα την Ουάσινγκτον, η οποία έχει αναλάβει τη λοταρία, ισχυρίζονται ότι η σύγχυση προέκυψε από τεχνικό λάθος.

Σε μια δικαστική κατάθεση, ένας υπάλληλος της Taoti δήλωσε ότι στις 6 Ιανουαρίου 2023 -την ημέρα που ο Τσικς αγόρασε τον λαχνό του- μια ομάδα διασφάλισης ποιότητας εκτελούσε δοκιμές στην ιστοσελίδα.

Εκείνη την ημέρα ένα σύνολο δοκιμαστικών αριθμών Powerball, που ταίριαζαν με τους αριθμούς του Τσικς, δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα «κατά λάθος», σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα. Οι αριθμοί αυτοί παρέμειναν online για τρεις ημέρες, μέχρι τις 9 Ιανουαρίου.

Οι αριθμοί στο διαδίκτυο δεν ταυτίζονταν με τους αριθμούς που κληρώθηκαν στην τελευταία κλήρωση, σύμφωνα με τον υπάλληλο της Taoti.

Οι πιθανότητες να κερδίσει ο Τσικς ή οποιοσδήποτε άλλος το τζακ ποτ είναι εξαιρετικά σπάνιες, περίπου μία στα 292,2 εκατομμύρια. Συγκριτικά, οι πιθανότητες να χτυπηθεί κανείς από κεραυνό μέσα στον επόμενο χρόνο είναι 1 προς 1,22 εκατομμύρια, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ.