Έξαλλη είναι μια φιλόζωη γυναίκα από τη Νέα Υόρκη, αφού ένας άγνωστος κλότσησε το τσιουάουα της κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και στη συνέχεια την κατηγόρησε ότι ήταν εκείνη που του επιτέθηκε πρώτη.

Η Jen Floyd, 40 ετών, έβγαζε βόλτα το 3χρονο σκυλάκι της, τον Knox, όταν είπε ότι ένας άνδρας παραλίγο να το πατήσει, ενώ ήταν απασχολημένος στο τηλέφωνο. «Δεν κοιτούσε καθόλου πού πήγαινε», δήλωσε η Floyd στην εφημερίδα «The Post» την Τετάρτη. «Ήταν έτοιμος να πατήσει κατά λάθος τον σκύλο μου, οπότε του είπα: “Έι, πρόσεχε τον σκύλο μου, είσαι έτοιμος να τον πατήσεις”».

Ένα σύντομο βίντεο από κάμερα ασφαλείας, που περιήλθε στην κατοχή της «New York Post» δείχνει τη Floyd να περπατάει με τον Knox, όταν ο άνδρας χτυπάει το σκυλάκι.

Η γυναίκα είπε ότι ο άγνωστος σταμάτησε και την κοίταξε επίμονα πριν κλοτσήσει το μικροσκοπικό ζώο. «Τον κλότσησε όσο πιο δυνατά μπορούσε», δήλωσε η εξαγριωμένη ιδιοκτήτρια. «Είναι ένας μικρός σκύλος. Το πόδι του ήταν μεγαλύτερο από τον σκύλο μου».

«Έκλαιγε και ούρλιαζε», είπε η γυναίκα για τον σκύλο. Η Floyd είπε ότι άρπαξε το σκυλάκι της, που ούρλιαζε και έτρεξε πίσω από τον άνδρα, με το κινητό στο χέρι, για να τον καταγράψει, καθώς τον αντιμετώπιζε.

Η Floyd κάλεσε το 100 μετά το περιστατικό, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες και αρνήθηκε να συναντηθεί με τους αστυνομικούς, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Ωστόσο, ο 34χρονος εμφανίστηκε σε ένα αστυνομικό τμήμα το επόμενο απόγευμα και έκανε καταγγελία, υποστηρίζοντας ότι η γυναίκα ήταν στην πραγματικότητα εκείνη που ξεκίνησε την επίθεση.

«Αυτός ισχυρίστηκε ότι περπατούσε στο πεζοδρόμιο, όταν η γυναίκα τον πλησίασε από πίσω, τον έσπρωξε στο δρόμο και φώναξε: «Τι κάνεις;» πριν τον κατηγορήσει ότι παραλίγο να πατήσει το σκύλο της», είπαν οι αστυνομικοί. Στη συνέχεια, τον γρονθοκόπησε και τον κλότσησε στο πρόσωπο, προκαλώντας του ελαφρά τραύματα, ενώ προσπάθησε να του σπάσει το κινητό του τηλέφωνο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του άνδρα στην αστυνομία.

Η Floyd, ωστόσο, αρνήθηκε ότι χτύπησε τον άνδρα στο πρόσωπο, παραδεχόμενη μόνο αυτό: «Νομίζω ότι αμέσως μόλις κλότσησε τον Νοξ κλότσησα το πόδι του». Αρνήθηκε, επίσης, ότι προσπάθησε να σπάσει το κινητό του τηλέφωνο.
Στη συνέχεια, εκείνη εμφανίστηκε στο τμήμα τη Δευτέρα, για να καταθέσει μήνυση εναντίον του.

Μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης, πάντως, δεν είχαν γίνει συλλήψεις, δήλωσαν αστυνομικοί.