Ο Μάικ Γκιλ, πρώην μέλος της διοίκησης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, πέθανε ύστερα από δολοφονική επίθεση στην Ουάσινγκτον, όπως αναφέρει το Fox News.

Ο Γκιλ, ο οποίος διετέλεσε προσωπάρχης στην Επιτροπή Εμπορευματικών Συμβολαίων για τη Διαπραγμάτευση Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης (CFTC), καθόταν στο όχημά του το βράδυ του Σαββάτου (3/2), όταν ένας ύποπτος μπήκε στο αυτοκίνητό του και τον πυροβόλησε, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Το περιστατικό συνέβη στο τετράγωνο 900 της K Street NW γύρω στις 5:45 μ.μ.

Ο ύποπτος σκότωσε και έναν 35χρονο οδηγό

Η αστυνομία αναγνώρισε τον ύποπτο ως Artell Cunningham, 28 ετών. Οι αρχές λένε ότι ο Cunningham προσπάθησε να κλέψει ένα άλλο όχημα περίπου μία ώρα αργότερα και στη συνέχεια πλησίασε κάποιους πολίτες και απαίτησε τα κλειδιά των αυτοκινήτων τους.

Ένας από αυτούς τους ανθρώπους ήταν ο Alberto Vasquez, Jr. 35 ετών, τον οποίο ο Cunningham κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε λίγα μέτρα πιο πέρα. Οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν τον δράστη τον οποίο τραυμάτισαν θανάσιμα.

Θλίψη για τον θάνατο του πρώην αξιωματούχου του Τραμπ

Η σύζυγος του Γκιλ, Κριστίνα, μετέδωσε την είδηση του θανάτου του συζύγου της στο FOX 5 DC. «Με βαθιά θλίψη επιθυμώ να ενημερώσω την κοινότητα για τον θάνατο του συζύγου μου, Μάικ Γκιλ», ανέφερε η Κριστίνα σε δήλωσή της. «Ο ξαφνικός θάνατός του, άφησε ένα κενό στη ζωή μας που δεν μπορεί ποτέ να καλυφθεί».

«Σε αυτή την ώρα της θλίψης, είμαστε ευγνώμονες για την αγάπη και υποστήριξη από την οικογένεια, τους φίλους και την κοινότητα και εκφράζουμε την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη σε όλους όσοι έφτασαν να προσφέρουν συλλυπητήρια και βοήθεια».

Ο Γκιλ εργαζόταν ως ανώτερος αντιπρόεδρος για τις κεφαλαιαγορές στο Συμβούλιο Στεγαστικής Πολιτικής, ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα.

Ο πρώην πρόεδρος της CFTC Κρίστοφερ Τζιανκάρλο, αποκάλεσε τον Γκιλ «έναν από τους πιο υπέροχους, ειλικρινείς, σοβαρούς και ανοιχτόκαρδους ανθρώπους σε αυτή τη γη».