Οργή έχει προκαλέσει στη Βρετανία ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και δείχνει έναν σεκουριτά σε κατάστημα McDonald’s να καθαρίζει έναν δρόμο του Λονδίνου, καταβρέχοντας και τα υπάρχοντα ενός άστεγου άντρα, που βρίσκεται στο σημείο.

Ο εργαζόμενος βιντεοσκοπήθηκε να κλωτσά τα πράγματα του άνδρα, καθώς καθάριζε το πάτωμα έξω από το φαστφουντάδικο στην οδό Victoria το Σάββατο. Στο βίντεο, ο φύλακας φαίνεται επίσης να κάνει νόημα στον άστεγο άνδρα να μετακινηθεί πιο κάτω στο δρόμο.

Εκπρόσωπος της McDonald’s δήλωσε ότι η εταιρεία «απομάκρυνε οριστικά» τους «εμπλεκόμενους φύλακες».

Οι εικόνες από το περιστατικό αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προκάλεσαν αντιδράσεις, καθώς ο φρουρός βρέχει το πεζοδρόμιο, όπου ο άνδρας είχε καθίσει με τον υπνόσακό του έξω από υποκατάστημα της τράπεζας Nationwide, δίπλα στα McDonald’s.

«Αφήστε με ήσυχο» λέει ο άστεγος, προτού ένας σεκιουριτάς κλωτσήσει την κουβέρτα του από τη μέση και ρίξει περισσότερο νερό στο πεζοδρόμιο.

«Εξοργιστική συμπεριφορά»

Ένας άλλος φύλακας προσπάθησε να εμποδίσει έναν αυτόπτη μάρτυρα να τραβήξει βίντεο, σύμφωνα με το BBC. Ο Ντέιμον Έβανς, ο οποίος βιντεοσκόπησε το περιστατικό, ακούστηκε να λέει στον φύλακα κάτι για τον υπνόσακο του άστεγου, ενώ ο ίδιος και άλλοι μάρτυρες έκαναν λόγο για «εξωφρενική συμπεριφορά» και τη χαρακτήρισαν «αηδιαστική».

Εκπρόσωπος των McDonald’s δήλωσε ότι «είναι σοκαρισμένοι και λυπημένοι από αυτό το περιστατικό». «Η ομάδα του εστιατορίου έχει υπενθυμίσει τη σημασία της αντιμετώπισης όλων των ανθρώπων με σεβασμό, συμπεριλαμβανομένων των ευάλωτων ατόμων τόσο στο εστιατόριο όσο και στην ευρύτερη κοινότητα.

«Θα θέλαμε να ζητήσουμε ολόψυχα συγγνώμη από τον κύριο στο βίντεο και θα συνεργαστούμε με το συμβούλιο, για να τον εντοπίσουμε και να επανορθώσουμε, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης υποστήριξής μας προς τις φιλανθρωπικές οργανώσεις και τους οργανισμούς αστέγων σε όλο το Λονδίνο».