Ο ισραηλινός στρατός φέρεται να έχει εγκαταστήσει στη Λωρίδα της Γάζας σύστημα αγωγών το οποίο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, σκοπεύει να χρησιμοποιήσει για να πλημμυρίσει υπόγειες σήραγγες, που χρησιμοποιεί ο ένοπλος βραχίονας του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος της Χαμάς, προκειμένου να τις αχρηστεύσει και να αναγκάσει τους μαχητές να τις εγκαταλείψουν.

Σήμερα, δημοσιεύθηκαν βίντεο στο X, τα οποία δείχνουν τον ισραηλινό στρατό να αντλεί θαλασσινό νερό. Οι αντλίες βρίσκονται κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ-Σάτι. Συγκεκριμένα, οι ισραηλινές δυνάμεις ολοκλήρωσαν την εγκατάσταση τουλάχιστον πέντε αντλιών περίπου ένα μίλι βόρεια του προσφυγικού καταυλισμού. Οι εν λόγω αντλίες έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού ανά ώρα, πλημμυρίζοντας τις σήραγγες μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Αμερικανοί αξιωματούχοι αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα αυτού του μεγαλεπήβολου σχεδίου, ενώ εγείρουν ερωτήματα και για τις πιθανές περιβαλλοντικές επιπτώσεις μίας τέτοιας ενέργειας. Παρ’ όλα αυτά, ήδη κυκλοφορούν βίντεο, που δείχνουν υπόγειο τούνελ να πλημμυρίζει.