Δύο παιδιά Παλαιστινίων σκοτώθηκαν σήμερα από ισραηλινά πυρά στην πόλη Τζενίν της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με δήλωση του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας που αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πρόκειται για τους Adam Samer al-Ghoul, 8 ετών και τον 15χρονο Basil Suleiman Abu al-Wafa, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Al Jazeera στη Ραμάλα. Ο μεν πρώτος πυροβολήθηκε στο κεφάλι και ο δεύτερος στο στήθος, από ισραηλινό ελεύθερο σκοπευτή. Και οι δύο, όπως και τα περισσότερα παιδιά στη Τζενίν, ζούσαν στον προσφυγικό καταυλισμό της πόλης και έβγαιναν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν για την ισραηλινή κατοχή, και να υπερασπιστούν την κοινότητά τους, με αυτοσχέδια «όπλα».

Ο θάνατος των δύο αθώων, συνέβη λίγες ώρες μετά την ισραηλινή επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό της πόλης, όπου μπουλντόζες διαλύουν δρόμους και υποδομές ύδρευσης.

Βίντεο από την εν ψυχρώ δολοφονία των δύο ανηλίκων κάνει τον γύρο του διαδικτύου προκαλώντας οργή, αγανάκτιση αλλά και ανείπωτο πόνο για τα δύο αδικοχαμένα παιδιά. Το ένα παιδί καταγράφεται την ώρα που επιχειρεί να διαφύγει από τα πυρά αλλά τελικά δέχεται μία σφαίρα στο κεφάλι και πέφτει αιμόφυρτο στο έδαφος. Ένα άλλο παιδί που έχει βρει κάλυψη πίσω από ένα σταθμευμένο όχημα τον τραβά προς το μέρος του, αλλά δυστυχώς είναι ήδη νεκρός.

Στο δεύτερο βίντεο, φαίνεται το δεύτερο θύμα, που επίσης προσπαθεί να καλυφθεί από τα πυρά που δέχεται. Τριγύρω υπάρχουν και άλλοι συνομήλικοί του που τρέχουν να βρουν κάλυψη. Τουλάχιστον τέσσερις σφαίρες φαίνεται να χτυπούν ελάχιστα εκατοστά μακριά από το σώμα του πριν η πέμπτη τον βρει στο στήθος. Το παιδί πέφτει στο έδαφος, εμφανώς τραυματισμένο, όπου και αφήνει την τελευταία του πνοή λίγο αργότερα.

Ακολουθούν βίντεο με ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

A relative mourns 15-year-old Basil Abu Al-Wafa, who was killed during an Israeli military raid on Jenin refugee camp in the West Bank on Wednesday, Nov. 29, 2023