Οι πρώτοι όμηροι της Χαμάς απελευθερώθηκαν στο πλαίσιο της συμφωνίας για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας. Η διαδικασία συνεχίζεται, ενώ στο φως έρχονται οι ταυτότητες των ανθρώπων που παραμένουν στα χέρια της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης.

Μεταξύ αυτών που απήχθησαν στις 7 Οκτωβρίου, την ημέρα της εισβολής της Χαμάς στο εβραϊκό κράτος, είναι και ο μόλις δέκα μηνών Κφιρ Μπίμπας. Είναι ο μικρότερος σε ηλικία όμηρος.

Κρατείται μαζί με την μητέρα του, Σίρι, και τον τετράχρονο αδελφό του Άριελ στα υπόγεια τούνελ της οργάνωσης στη Λωρίδα της Γάζας. Τα δύο παιδιά αναφέρονται συχνά ως «τα παιδιά με τα κόκκινα μαλλιά» και η απαγωγή τους έχει καταγραφεί σε βίντεο με τις εικόνες να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Η οικογένειά της ζήτησε τη διάδοση του βίντεο τονίζοντας: «Δημοσιεύστε το, για να το δει όλος ο κόσμος. Ο Κφιρ είναι πάντα χαμογελαστός και θέλει αγκαλιές όλη την ώρα. Μόλις είχε αρχίσει να μπουσουλάει. Είναι αδιανόητο να παίρνει κάποιος ένα μωρό για όμηρο».

Η μητέρα με τα δύο παιδιά της απήχθησαν από το σπίτι τους στο Κιμπούτς «Nir Oz» και σύμφωνα με τις πληροφορίες του ισραηλινού στρατού, παρά τις εκκλήσεις για την απελευθέρωσή τους, θα μεταφερθούν στη πόλη Χαν Γιουνίς και θα παραμείνουν αιχμάλωτοι υπό την επιτήρηση μιας άλλης οργάνωσης.

Σύμφωνα με τη Sun, συνολικά 32 μωρά και παιδιά κρατούνται αιχμάλωτοι από τη Χαμάς.