Η Αίγυπτος προς το παρόν δεν έχει θέσει όριο στον αριθμό των τραυματιών που μπορεί να δεχθεί από τη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής του νοσοκομείου του Αλ Αρίς, που βρίσκεται κοντά στο πέρασμα της Ράφα.

Ο Άχμεντ Μάνσουρ επεσήμανε χθες Τετάρτη ότι η Αίγυπτος είναι έτοιμη να δεχθεί οποιονδήποτε αριθμό τραυματιών από τη Γάζα, εφόσον καταφέρουν να φτάσουν στο πέρασμα της Ράφα. Άλλα νοσοκομεία στην Αίγυπτο είναι επίσης έτοιμα να δεχθούν Παλαιστίνιους τραυματίες, πρόσθεσε.

Ο υπουργός Υγείας της Αιγύπτου Χάλιντ Άμπντελ Γάφαρ έχει ήδη τονίσει ότι όλοι οι τραυματίες που φτάνουν στη χώρα θα λάβουν περίθαλψη.

«Ήδη περιθάλπουμε όλες τις ιατρικές υποθέσεις που περνούν από το πέρασμα της Ράφα, αλλά η ισραηλινή πλευρά ελέγχει τους αριθμούς», είχε δηλώσει πρόσφατα.

Από τις 21 Οκτωβρίου, όταν άνοιξε το πέρασμα της Ράφα, περίπου 150 τραυματίες από τον αποκλεισμένο παλαιστιακό θύλακα έχουν εισέλθει στην Αίγυπτο, σύμφωνα με τα αιγυπτιακά στοιχεία. Μεταξύ αυτών είναι άνθρωποι με κατάγματα, σοβαρά εγκαύματα, τραύματα σε εσωτερικά όργανα και ακρωτηριασμένα μέλη, είχε εξηγήσει ο Μάνσουρ.

Ο αριθμός των τραυματιών που έχει μεταφερθεί στην Αίγυπτο είναι αμελητέος σε σχέση με τον αριθμό των τραυματιών στη Λωρίδα της Γάζας. Από την έναρξη του πολέμου, στις 7 Οκτωβρίου, 11.500 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα και άλλοι 29.000 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.