Όλα όσα έγιναν την εβδομάδα που πέρασε, αποτυπώνονται μέσα από τον φωτογραφικό φακό των ρεπόρτερ. Η εθνική επέτειος στην Ελλάδα, η γιορτή των νεκρών στο Μεξικό αλλά και το Χάλογουιν, ήταν κάποια από τα γεγονότα που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον του παγκόσμιου κοινού.

Παράλληλα με τις γιορτές και τις χαρές, οι φωτογραφίες αυτής της εβδομάδας εστιάζουν στη θετική πλευρά. Με τα όσα γίνονται γύρω από την Ελλάδα, μια όαση στην αισιόδοξη πλευρά μπορεί να μας δείξει πως δεν πάνε όλα άσχημα, τελικά.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Σε αυτές συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Ελλάδα: Γιορτάζοντας το Όχι

Ημέρα εθνικής υπερηφάνειας ήταν το Σάββατο (28/10), καθώς ήταν η επέτειος από το ηρωικό «Όχι». Η μεγάλη παρέλαση έγινε στο κέντρο της Αθήνας, κάτω από τον ήλιο που έλαμπε, καθώς ο καιρός επέτρεψε στους Αθηναίους να απολαύσουν το θέαμα ανενόχλητοι.

Βρετανία: Σοβαρές οι επιπτώσεις της κακοκαιρίας Ciaran

Μεγάλα προβλήματα στα νότια της Βρετανίας προκάλεσε η κακοκαιρία Ciaran. Στη φωτογραφία, τα κύματα χτυπούν τον φάρο της περιοχής Newhaven, με τους ανέμους να φτάνουν ταχύτητες ως και 180 χιλιομέτρων την ώρα. Μάλιστα, χιλιάδες σπίτια να μείνουν χωρίς ρεύμα και να πραγματοποιηθούν εκατοντάδες εκκενώσεις.

Ισπανία: Γιορτάζοντας την ημέρα των Αγίων Πάντων σε νεκροταφεία

Για τους καθολικούς, η γιορτή των Αγίων Πάντων είναι μια γιορτή για τους αγίους και τους αποθανόντες συγγενείς. Στη φωτογραφία, ένα μπουκέτο λουλούδια έχει αφεθεί πάνω σε έναν τάφο, προς τιμήν ενός αποθανόντος συγγενή πριν από την Ημέρα των Αγίων Πάντων, στην Παμπλόνα της βόρειας Ισπανίας.

ΗΠΑ: Η Νέα Υόρκη γιόρτασε το Χάλογουιν

Η Νέα Υόρκη γέμισε με μεταμφιεσμένους πολίτες κατά τη διάρκεια του εορτασμού του Χάλογουιν. Η συγκεκριμένη μέρα, είναι η ευκαιρία των Αμερικανών να τιμήσουν τους νεκρούς τους αλλά και να γυρίσουν από πόρτα σε πόρτα και να κάνουν τη γνωστή ερώτηση «Φάρσα ή κέρασμα;». Εδώ, οι μασκαρεμένοι χορεύουν στη μέση της Έκτης Λεωφόρου, καθώς διασκεδάζουν στη γιορτή.

Καλιφόρνια: Προσπαθώντας να σωθεί ό,τι σώζεται

Μια πυρκαγιά ξέσπασε στην Καλιφόρνια, η οποία φούντωσε, όταν θυελλώδεις άνεμοι έπληξαν την περιοχή της Santa Ana. Η φωτιά διέσχισε αγροτικές εκτάσεις νοτιοανατολικά του Λος Άντζελες, αναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Στη φωτογραφία, ο ένας άνθρωπος σβήνει τις φλόγες με έναν κουβά νερό καθώς η πυρκαγιά Highland Fire καίει την ιδιοκτησία του στην Καλιφόρνια.

Χιλή, Σαντιάγο: Ξεκίνησαν οι Παναμερικάνικοι αγώνες

Οι Παναμερικανικοί Αγώνες στο Σαντιάγο της Χιλής ξεκίνησαν και η Καναδή Carmel Kallemaa αγωνίζεται στη ρυθμική γυμναστική ατομικά. Οι περισσότερες χώρες από την άλλη μεριά του Ατλαντικού παίρνουν μέρος σε αυτούς τους αγώνες, με τους καλύτερους να ανεβαίνουν στο πιο υψηλό βάθρο.

Μεξικό: Ζωντανοί – «νεκροί» ξεχύθηκαν στους δρόμους

Μια μεξικανική μασκότ ντυμένη ως catrin, η χαρακτηριστική ενδυμασία της Ημέρας των Νεκρών του Μεξικού που είναι μια αρσενική εκδοχή της Catrina της Ημέρας των Νεκρών, ποζάρει για τους φωτογράφους στον ιππόδρομο Hermanos Rodriguez στην Πόλη του Μεξικού. Η Dia de los Muertos γιορτάστηκε την Πέμπτη, (02/11), και οι Μεξικάνοι έκαναν όλες τις απαραίτητες τελετές για χάρη των νεκρών τους.

Αργεντινή: Όταν δύο θρύλοι συναντιούνται ξανά

Με τον Λιονέλ Μέσι να κερδίζει την 8η Χρυσή Μπάλα της καριέρας του, ο κορυφαίος παίκτης πήρε μια θέση στις καρδιάς του λαού της Λατινικής Αμερικής κοντά στον Ντιέγκο Μαραντόνα. Σε όλα αυτά τα χρόνια πορείας, ο Αργεντινός άσσος δεν έχει αφήσει κανένα τρόπαιο. Από Μουντιάλ μέχρι και Champio’s League, ο Λιονέλ Μέσι έχει κερδίσει τα πάντα. Η Χρυσή Μπάλα είναι ένα βραβείο που δίνεται κάθε χρόνο στον παίκτη που ψηφίζεται ως ο καλύτερος για το ημερολογιακό έτος.