Με τα γεγονότα να τρέχουν σε γοργούς ρυθμούς παγκοσμίως, η ειδησεογραφία κατακλύζεται από ιστορίες ανθρώπων που βιώνουν αξιοσημείωτες στιγμές. Έτσι, οι φωτογραφίες, με τη σειρά τους, γεμίζουν με τις αναπαραστάσεις τους, ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας το κοινό για ό,τι αξίζει να δει.

Πόλεμοι, εγκαίνια, λύπη και χαρά συμπλέκονται μαζί και φανερώνουν το πόσο διαφορετικά ζει τη ζωή του το κάθε έθνος του πλανήτη. Εξάλλου, μια εβδομάδα είναι αρκετή για να αλλάξουν τα δεδομένα, οι κρίσεις, ακόμα και οι απόψεις.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Σε αυτές συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Ελλάδα, Αθήνα: Το εντυπωσιακό μουσείο για τη Μαρία Κάλλας άνοιξε τις πόρτες του

Τις πόρτες του άνοιξε το μουσείο αφιερωμένο αποκλειστικά στη σπουδαία Μαρία Κάλλας και το έργο που προσέφερε στη μουσική βιομηχανία. Οι επισκέπτες του μουσείου, μπορούν να δουν από κοντά προσωπικά αντικείμενα της εμβληματικής σοπράνο, ρούχα και κοσμήματα που επέλεξε για τις εμφανίσεις της, αλλά και χειρόγραφες σημειώσεις της. Στην οδό Μητροπόλεως 44, όσοι επιθυμούν μπορούν να δουν από κοντά τη ζωή και το έργο της.

Βρετανία: Οι οπαδοί της Σέλτικ αψηφούν τους κανόνες

Ο σύλλογος των Σέλτικ είχε προειδοποιήσει τους οπαδούς του να μην πάνε στο γήπεδο με σημαίες της Παλαιστίνης, αφού η UEFA έχει προειδοποιήσει για γερά πρόστιμα, ακόμα και το μερικό ή ολικό κλείσιμο εξεδρών. Οι οπαδοί, όμως, που έχουν κάνει ξεκάθαρη την υποστήριξή τους στον Παλαιστινιακό λαό, δεν το δέχτηκαν. Ένα κύμα από παλαιστινιακές σημαίες ανέμισε στον αγώνα Σέλτικ – Ατλέτικο Μαδρίτης του Champions League.

Ισραήλ: Το Iron Dome εν δράσει

Το Iron Dome σχεδιάστηκε από το Ισραήλ το 2006 και τέθηκε σε λειτουργία το 2011, με σκοπό να βοηθήσει στην καταπολέμηση όπλων μικρότερης εμβέλειας. Χρησιμοποιεί ραντάρ για να εντοπίζει και να καταστρέφει τις εισερχόμενες απειλές, πριν προλάβουν να προκαλέσουν ζημιές. Στη φωτογραφία, το Iron Dome εξουδετερώνει τις ρουκέτες που εκτοξεύονται πάνω από τα εδάφη του Ισραήλ.

Ιταλία, Βατικανό: Ουράνιο τόξο ελπίδας

Τα χρώματα του ουράνιου τόξο πάντα δίνουν μια ελπιδοφόρα οπτική στους θεατές του. Το συγκεκριμένο ουράνιο τόξο, εμφανίστηκε πάνω από τη βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, λίγη ώρα πριν την ομιλία του Πάπα στο κοινό του.

Ισλανδία: Γυναικεία αλληλεγγύη στους δρόμους του Ρέικιαβικ

Χιλιάδες γυναίκες βγήκαν στους δρόμους του Ρέικιαβικ, καθώς η Τρίτη ήταν η μέρα του «kvennafri», ή ημέρα αργίας των γυναικών, για να μπει ένα τέλος στην άνιση αμοιβή μεταξύ αντρών – γυναικών, αλλά και στην έμφυλη βία. Ανάμεσά τους, ήταν και η πρωθυπουργός της Ισλανδίας Katrín Jakobsdóttir, η οποία δήλωσε πως «δεν θα εργαστώ αυτή τη μέρα, όπως αναμένω ότι θα κάνουν και όλες οι γυναίκες [στο υπουργικό συμβούλιο]».

ΗΠΑ, Νέα Υόρκη: Το μουσείο μπαλονιών που απογειώνει το Μανχάταν

Μια καθηλωτική εγκατάσταση ball pit με την ονομασία «Hyperstellar» από το Hyperstudio, εγκαθίσταται ως μέρος της έκθεσης «Let’s Fly» του Μουσείου Μπαλονιών στις ΗΠΑ, στο χώρο του μουσείου στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Για τους τυχερούς που θα βρεθούν εκεί, η έκθεση, που θα απογειώσει την πόλη, άνοιξε τις πύλες την Παρασκευή (27/10) και θα διαρκέσει έως τις 14 Ιανουαρίου.

Βραζιλία: Η συνεχιζόμενη ξηρασία προκαλεί τεράστια προβλήματα

Ένας κάτοικος της πολιτείας Αμαζόνας στη Βραζιλία, συνοδευόμενος από έναν σκύλο, σπρώχνει ένα καροτσάκι γεμάτο με δωρεάν τρόφιμα και πόσιμο νερό που διανέμονται από τη δράση ανθρωπιστικής βοήθειας της πολιτείας, λόγω της συνεχιζόμενης ξηρασίας και των υψηλών θερμοκρασιών στην περιοχή του ποταμού Solimoes. Σε ολόκληρη την πολιτεία Αμαζόνας, η οποία έχει έκταση όσο τρεις φορές η Καλιφόρνια, 59 από τους 62 δήμους της βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Κίνα: Στόχος το διάστημα

Οι Κινέζοι αστροναύτες της αποστολής Shenzhou-17, από αριστερά, Jiang Xinlin, Tang Hongbo και Tang Shengjie χαιρετούν καθώς παρευρίσκονται στην τελετή αποχώρησης για την επανδρωμένη διαστημική αποστολή τους στο Κέντρο Δορυφορικής Εκτόξευσης Jiuquan στη βορειοδυτική Κίνα. Επόμενη στάση, το διάστημα.