Άσχημα νέα για όσους ανέμεναν ότι ο ράπερ, παραγωγός, σχεδιαστής μόδας και επιχειρηματίας Κάνιε Γουέστ θα διεκδικούσε εκ νέου την προεδρία των ΗΠΑ το 2024. Ο δικηγόρος του ράπερ επιβεβαίωσε ότι η εκστρατεία για την προεδρία των ΗΠΑ τελείωσε πριν ξεκινήσει πραγματικά.

«Δεν είναι υποψήφιος για το αξίωμα το 2024» είπε στο Rolling Stone ο Μπρους Μαρκς, δικηγόρος του Κάνιε Γουέστ. Μια ανώνυμη πηγή είπε επίσης ότι η πιθανότητα προεδρικής υποψηφιότητας είναι «πέρα από απομακρυσμένη» με μια άλλη να προσθέτει: «Δεν υπάρχει καμία οργάνωση προεκλογικής εκστρατείας ή οτιδήποτε σε αυτήν την κατεύθυνση».

Ο Γουέστ, ο οποίος άλλαξε το όνομά του σε YE, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το 2024 τον Νοέμβριο του 2022 και στρατολόγησε για λίγο τον Μίλο Γιαννόπουλο ως διευθυντή της εκστρατείας του προτού τον απολύσει σε λιγότερο από ένα μήνα. Ο αρνητής του Ολοκαυτώματος Νικ Φουέντες ανέλαβε τη Θέση του επικεφαλής της πολιτικής ομάδας του Γουέστ μέχρι τον Μάιο, όταν ο Γιαννόπουλος επέστρεψε και αυτοανακηρύχτηκε «διευθυντής πολιτικών επιχειρήσεων» της εκστρατείας «YE24», μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ωστόσο έκθεση του Οκτωβρίου προς την Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή από την πολιτική επιτροπή του Γουέστ, Kanye 2020, δεν περιλαμβάνει πλέον τον Γιαννόπουλο στη μισθοδοσία της. Ο ταμίας Χασάν Σεϊχ φαίνεται τώρα να διευθύνει την επιτροπή, η οποία είχε διαθέσιμα 10.000 δολάρια μετρητά από τις 30 Σεπτεμβρίου. Οι συμφωνίες του Κάνιε Γουέστ με εταιρείες όπως η Adidas, η GAP και η Balenciaga ακυρώθηκαν μετά από σειρά αντισημιτικών σχολίων του και τη συμμτεοχή του στο podcast του Άλεξ Τζόουνς Infowars στο οποίο είπε ότι του άρεσε ο Αδόλφος Χίτλερ.

Ο ράπερ είχε επίσης υποστηρίξει στο παρελθόν τον Ντόναλντ Τραμπ, και μάλιστα φέρεται να του ζήτησε να είναι υποψήφιος του για το 2024. Το 2016, ο Κάνιε Γουέστ είπε ότι δεν έχει πολιτικές απόψεις, αλλά έχει «άποψη για την ανθρωπότητα, για τους ανθρώπους, για την αλήθεια».