Η κατάσταση με τους κοριούς στο Παρίσι έχει βγει εκτός ελέγχου. Βίντεο καταγράφει δεκάδες στρώματα συσσωρευμένα σε κεντρικό δρόμο της γαλλικής πρωτεύουσας. Η Aarya Bondge, μια 18χρονη φοιτήτρια μόδας, επέστρεφε στο σπίτι από το μάθημά της όταν παρατήρησε τα πεταμένα στρώματα στο δρόμο.

Η Bondge είπε στο SWNS ότι άλλα στρώματα έμοιαζαν να είναι καινούργια και μερικά παλιά, χρησιμοποιημένα, σημειώνοντας ότι πολλά είχαν πλαστικά καλύμματα γύρω τους. Ο δρόμος της 9ης συνοικίας που περπατούσε ονομάζεται Rue Saint Lazare και φιλοξενεί πολλά διαφορετικά ξενοδοχεία, με τη φοιτήτρια που κατέγραψε το θέαμα να εικάζει ότι μπορεί τα στρώματα να προέρχονται από τα ξενοδοχεία. «Δεν ξέρω αν ήταν κοριοί… Μπορεί να πετούσαν τα στρώματά τους εξαιτίας αυτού», είπε.

«Η γραμμή 6 του μετρό είναι ακόμα χάλια», είπε, σημειώνοντας ότι πολλοί άνθρωποι αρνούνται να καθίσουν στα καθίσματα λόγω κοριών. «Θα προτιμούσα να στέκομαι για μια ώρα παρά να αγγίζω τα καθίσματα», είπε χαρακτηριστικά.

Το ξέσπασμα των κοριών ξεκίνησε πρόσφατα στο Παρίσι και πολλοί ανησυχούν για το τι θα επακολουθήσει. Σύμφωνα με τη New York Post tο πρόβλημα των κοριών είναι τόσο σοβαρό που αντιμετωπίζεται ως κρίση δημόσιας υγείας. Η κυβέρνηση δημιούργησε ένα σχέδιο δράσης που εκτείνεται έως το 2024 για την καταπολέμηση της μαζικής εξάπλωσης των κοριών στα σπίτια της Γαλλίας. Ωστόσο, το πρόβλημα των εντόμων έχει εξαπλωθεί πέρα ​​από τα σπίτια των ανθρώπων και έχει επισημανθεί από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε γυμναστήρια και κινηματογραφικές αίθουσες. Τον Μάιο, αναφέρθηκε ότι ένα νοσοκομείο είχε προσβολή από κοριούς.

Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Infectious Diseases λέει ότι οι κοριοί μπορεί να είναι σε θέση να μεταδώσουν ανθεκτικό στη μεθικιλλίνη Staphylococcus aureus (MRSA). Είναι ένας τύπος βακτηρίου που βρίσκεται στο δέρμα των ανθρώπων και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές λοιμώξεις — επίσης γνωστή ως λοίμωξη σταφυλόκοκκου, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Ο Δρ. Bruce Hirsch, θεράπων ιατρός σε μολυσματικές ασθένειες στο Northwell Health στο Manhasset της Νέας Υόρκης, είπε πρόσφατα στο Fox News Digital ότι η παρουσία του MRSA είναι ακόμα πολύ πιθανή. «Υπήρξαν προηγούμενες συσχετίσεις έκθεσης σε κοριούς σε εστίες MRSA, αν και είναι πολύ ασυνήθιστο», είπε. Πρόσθεσε ότι ο σταφυλόκοκκος τείνει να εντοπίζεται στο μπροστινό μέρος της μύτης, στο δέρμα, σε σεντόνια, ρούχα και άλλα.