Το γαλλικό δίκτυο BFMTV επικαλέστηκε ιατροδικαστική πηγή, με βάση την οποία πέθανε από ασφυξία η 32χρονη Ελληνίδα που έφαγε σαρδέλες σε εστιατόριο στο Μπορντό, από το οποίο πελάτες νόσησαν με αλλαντίαση.

Επίσης, ανέφερε ότι πρόκειται για προκαταρκτική έκθεση του ιατροδικαστή, ενώ αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις που ενδέχεται να επιβεβαιώσουν τα ευρήματα.

Σύμφωνα με δικαστική πηγή που επικαλείται το BFMTV ο θάνατος της 32χρονης Ελληνίδας προκλήθηκε από ασφυξία εξαιτίας δηλητηρίασης από αλλαντική τοξίνη. Η συγκεκριμένη τοξική ουσία παράγεται από το βακτήριο κλωστηρίδιο της αλλαντίασης.

Το χρονικό

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, ύποπτο θεωρείται ένα εστιατόριο στο Μπορντό και συγκεκριμένα η κονσέρβα σαρδέλας που σέρβιρε στους πελάτες, ως σπεσιαλιτέ του ιδιοκτήτη.

Η 32χρονη είχε πάει με την παρέα της και μαζί με τον σύντροφο τους, όπου κατανάλωσαν το συγκεκριμένο γεύμα και λίγο αργότερα εμφάνισαν συμπτώματα.

Επίσης, ακόμη 12 άτομα που δείπνησαν στο εστιατόριο αρρώστησαν βαριά και εμφάνισαν συμπτώματα αλλαντίασης, με 8 από αυτά να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Μάλιστα, 7 νοσηλεύονται στην εντατική και 5 δέχονται αναπνευστική βοήθεια.

«Όλες οι περιπτώσεις καταγράφηκαν στο ίδιο κατάστημα στο Μπορντό μεταξύ Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου και Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου 2023. Όλοι τους κατανάλωσαν σαρδέλες σε βάζα κατασκευασμένα από τον εστιάτορα», ανακοίνωσαν οι γαλλικές υγειονομικές αρχές.