Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και τα νερά παρασέρνουν τα πάντα στο πέρασμά τους στην κακοκαιρία που πλήττει την Ισπανία. Ένα παιδί διασώθηκε αφού γαντζώθηκε σε ένα δέντρο για οκτώ ώρες για να γλιτώσει από τις πλημμύρες λάσπης, που στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους. Η οικογένεια του αγοριού έμενε στο εξοχικό τους στο Aldea del Fresno, στα δυτικά της Μαδρίτης, όταν χτύπησε η καταιγίδα την Κυριακή.

Τρομαγμένοι από τις ξαφνικές πλημμύρες, ανέβηκαν στο αυτοκίνητό τους αργά το βράδυ της Κυριακής, αλλά σύντομα τα νερά τους παρέσυραν. Το αγόρι βρέθηκε, βρώμικο και μελανιασμένο, αλλά ευτυχώς ζωντανό, το επόμενο πρωί – όπως και η μητέρα και η αδερφή του. Ο πατέρας του εξακολουθεί να αγνοείται. «Το αγόρι πέρασε τη νύχτα γαντζωμένο σε ένα δέντρο», είπε στους δημοσιογράφους η Isabel Díaz Ayuso, πρόεδρος της περιφέρειας της Μαδρίτης και μεταδίδει ο Guardian.

Ελικόπτερα στάλθηκαν για να διασώσουν ανθρώπους που είχαν αναζητήσει καταφύγιο στις στέγες των σπιτιών τους στην περιοχή του Τολέδο, περίπου 50 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μαδρίτης, ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Ισπανία: Ρεκόρ βροχόπτωσης 90 λίτρων ανά τετραγωνικό μέτρο

Η ισπανική μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι την Κυριακή καταγράφηκε ρεκόρ βροχόπτωσης 90 λίτρων ανά τετραγωνικό μέτρο στην περιοχή.