Τα χείλη είναι ένα από τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά του προσώπου. Όσο το κατάλληλο χρώμα μπορεί να τα αναδείξει, άλλο τόσο το λάθος χρώμα μπορεί να τα κάνει να φαίνονται άτονα ή… παράξενα. Ωστόσο, εκτός από το χρώμα, όταν αγοράζουμε κάποιο προϊόν για τα χείλη, είναι πολύ σημαντικό να προσέχουμε και την υφή του.

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι προϊόντων για τα χείλη γι’ αυτό είναι σημαντικό να ξέρετε την υφή του καθενός, από τα πιο γνωστά όπως τα lip glosses, μέχρι τα πιο εξειδικευμένα όπως τα lip stains. Παρακάτω θα τα μάθετε όλα!

1. Tinted Lip Balm

Πρόκειται για το γνωστό βάλσαμο χειλιών, αλλά με χρώμα για να τα τονίσει. Δίνει το πιο φυσικό αποτέλεσμα, εφαρμόζεται απευθείας και είναι ιδανικό για τα ξηρά χείλη.

Fresh Line, Ρόδι Θεραπεία Χειλιών για αντιοξειδωτική προστασία 5,50€

2. Lip Gloss

Δίνει άμεση λάμψη και φως στα χείλη σας. Το lip gloss έχει υγρή φόρμουλα και έχει μικρότερη διάρκεια από το κραγιόν. Γι’ αυτό θα πρέπει να το εφαρμόζετε στα χείλη σας ξανά και ξανά. Οι επιλογές χρωμάτων κυμαίνονται από διάφανα έως σκούρα. Εφαρμόζεται σε γυμνά χείλη ή πάνω από κάποιο μολύβι χειλιών ή κραγιόν. Η εφαρμογή του μπορεί να γίνει από το σωληνάριο με το δικό του απλικατέρ ή με πινέλο χειλιών. Εδώ θα βρείτε τα καλύτερα lip glosses της αγοράς.

MAC Lipglass, Nymphette 26€

3. Sheer Lipstick

Δίνει ένα πολύ φυσικό, υγρό αποτέλεσμα. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για καθημερινή χρήση και δεν χρειάζεται μολύβι χειλιών από κάτω. Για να το εφαρμόσετε, μπορείτε να το αγγίξετε με το δάχτυλό σας και να το ταμπονάρετε στα χείλη σας.

Kiko Cosmetics Glossy Dream Sheer Lipstick, Rosie Beige 10,49€

4. Semi-matte Lipstick

Δίνει περισσότερο χρώμα, καθώς έχει περισσότερες χρωστικές ουσίες από το sheer lipstick. Θα μπορούσατε να το εφαρμόσετε μαζί με το κατάλληλο μολύβι χειλιών. Ιδανικά, βάλτε το με πινέλο χειλιών ή πινέλο κονσίλερ.

Fenty Beauty Fenty Icon Semi-Matte Refillable Lipstick: The Fill, The MVP 22,50€

5. Cream Lipstick

Λόγω των χρωστικών ουσιών του, δίνει αρκετό χρώμα στα χείλη, αλλά εξακολουθεί να έχει μια απαλή, σατινέ αίσθηση. Χρειάζεται μολύβι χειλιών. Εφαρμόστε το με ένα πινέλο χειλιών για τέλεια αποτελέσματα.

MUA Creamy Matte Lipstick – Dream Girl 4,49€

6. Matte Lipstick

Δεν δίνει καμία λάμψη. Έχει έντονο χρώμα και διαρκεί περισσότερο από τα υπόλοιπα προϊόντα για τα χείλη. Ωστόσο, έχει ελαφρώς ξηρό αποτέλεσμα στα χείλη σας και δεν ενυδατώνει ιδιαίτερα. Για λείο και άψογο φινίρισμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα μολύβι χειλιών.

DIOR, Rouge Dior Forever Liquid – Transfer-Proof Liquid Lipstick, Forever Grace 50,95€

7. Lip Stain

Τα lip stains είναι τα νεότερα προϊόντα για τα χείλη. Μοιάζουν με μαρκαδόρους με ρευστή σύνθεση. Έχουν περιεκτικότητα σε αλκοόλη, γι’ αυτό και στεγνώνουν πιο γρήγορα από τα άλλα προϊόντα. Έχουν μεγάλη διάρκεια, αλλά μπορεί να ξηράνουν τα χείλη. Αν τα χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να ενυδατώνετε και να κάνετε απολέπιση στα χείλη σας πιο συχνά.

Rem Beauty, Practically Permanent Lip Stain Marker, Popular 16,95€

8. Lip Liner

Χρησιμοποιούμε τα liners για να οριοθετήσουμε την εξωτερική γραμμή των χειλιών μας. Βεβαιωθείτε ότι το liner σας είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο χρώμα του κραγιόν σας. Καλό είναι να μην κάνετε υπερβολές στη γραμμή των χειλιών, χρησιμοποιώντας σκούρo liner, διότι το αποτέλεσμα θα φαίνεται αφύσικο. Χαράξτε τη φυσική γραμμή των χειλιών σας και γεμίστε τα χείλη σας με κραγιόν. Αν εφαρμόσετε ένα gloss από πάνω, θα κάνετε τα χείλη σας να φαίνονται μεγαλύτερα. Το τέλειο liner είναι αυτό που γλιστράει στα χείλη και δεν είναι πολύ σκληρό κατά τη χρήση.

Erre Due, Lasting Contour Lip Pencil, Dolly 5,50€

9. Lip Oil

Το λάδι χειλιών περιέχει ως επί το πλείστον έλαια φυτικής προέλευσης. Κατά την εφαρμογή, το λάδι χειλιών θα λάμπει σαν lip gloss. Ωστόσο, είναι ελαφρύ και λιγότερο κολλώδες από το lip gloss και τα φυσικά έλαια που περιέχει διεισδύουν στα χείλη, παρέχοντας ενυδάτωση μακράς διάρκειας. Αυτό το καθιστά ιδανικό για την αντιμετώπιση των ξηρών και σκασμένων χειλιών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι χειλιών αντί για βάλσαμο χειλιών.

Gisou, Honey Infused Lip Oil 28,95€

Πηγή: Stylecraze