Η royal trendsetter Lady Diana έχει μείνει στην ιστορία για τα iconic looks της, καθώς και για τα εμβληματικό της κούρεμα, με τα στοιχεία της εμφάνισής της να επηρεάζουν ακόμη και σήμερα τις τάσεις και την Πριγκίπισσα του λαού να θεωρείται μια από τις πιο επιδραστικές θηλυκότητες και στο χώρο της μόδας.

Η ιστορία έρχεται από το μακρινό 1985, όταν ο κομμωτής της, Richard Dalton, σκέφτηκε έναν εναλλακτικό τρόπο να φορέσει η Lady Diana το κλασικό τσόκερ, γιατί είχε καεί από τον ήλιο στο λαιμό. Έτσι, η Diana εμφανίστηκε με το τσόκερ φορεμένο στο κεφάλι της σαν head accessory, εντυπωσιάζοντας ακόμη μια φορά τους πάντες.

Η Diana βρισκόταν σε βασιλική περιοδεία στην Αυστραλία και ήθελε να φορέσει ένα υπέροχο κόσμημα για να παραβρεθεί σε ένα δείπνο στη Μελβούρνη. Συγκεκριμένα, ήθελε να βάλει ένα τσόκερ με διαμάντια και σμαράγδια, το οποίο κανονικά φοριέται στο λαιμό. Ωστόσο επειδή είχε καεί από τον ήλιο, ο κομμωτής της έγινε εφευρετικός και με ένα τρικ το μετέτρεψε σε αξεσουάρ για το κεφάλι, που ήταν άλλωστε μεγάλη τάση τη δεκαετία του 1980.

«Νομίζω ότι είχε καεί από τον ήλιο στο λαιμό της και είπαμε: “Ας το κάνουμε μια κορδέλα κεφαλής”», θυμήθηκε ο Dalton στο πάνελ «Styling Princess Diana», στο Fotografiska της Νέας Υόρκης στις 21 Μαΐου, για τον εορτασμό των 50ών γενεθλίων του περιοδικού PEOPLE. «Ζήτησα από την Evelyn, την κομμώτριά της, έξι ίντσες λάστιχο από κάποιο φαρδύ εσώρουχο, το είδος που χρησιμοποιούν οι γιαγιάδες», πρόσθεσε γελώντας, για το πώς μετέτρεψε το εκθαμβωτικό αξεσουάρ από κολιέ σε στεφάνι. Τα υπόλοιπα, είναι ιστορία.

Το 2022, η Kate Middleton φόρεσε το συγκεκριμένο κόσμημα στην τελετή απονομής των βραβείων «Earthshot Prize», στη Βοστώνη.