Οι πρώτες διακοπές με μωρό μπορεί να είναι συναρπαστικές και ταυτόχρονα τρομακτικές. Για να εξασφαλίσεις ένα ομαλό και ευχάριστο ταξίδι, ο προσεκτικός σχεδιασμός και η προετοιμασία είναι το κλειδί. Τι θα χρειαστεί να έχεις μαζί σου;

  1. Οι «προμήθειες» για τις αλλαγές
    Οι πάνες, τα μαντηλάκια και η κρέμα για το εξάνθημα της πάνας πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας πακεταρίσματος. Υπολογίσε τον αριθμό σε πάνες που θα χρειαστούν για τη διάρκεια του ταξιδιού, προσθέτοντας μερικές επιπλέον για να είσαι σίγουρος. Ετοίμασε αρκετά μαντηλάκια για τις αλλαγές πάνας και το γενικό καθάρισμα. Μην ξεχνάς να συμπεριλάβεις κρέμα κατά του εξανθήματος της πάνας.
  2. Ρούχα και κλινοσκεπάσματα
    Πακετάρισε αρκετά άνετα ρούχα για το μωρό σου, λαμβάνοντας υπόψη τον καιρό και τις δραστηριότητες στον προορισμό σας. Συμπεριέλαβε πιπίλες, υπνόσακους, κάλτσες και καπέλα. Φέρε μαζί σου μια ελαφριά κουβέρτα ή μια κουβερτούλα για τον ύπνο και για να μένει το μωρό ζεστό. Αν το μωρό σου έχει ένα αγαπημένο αντικείμενο ύπνου, π.χ. ένα λούτρινο παιχνίδι, μην το ξεχάσεις! Έτσι θα νιώθώει και το ίδιο άνετα και οικεία.
  3. Είδη διατροφής
    Εάν θηλάζεις, φροντίσε να πακετάρεις βασικά είδη, όπως μαξιλάρια θηλασμού, ένα κάλυμμα θηλασμού και επιπλέον ρούχα για τον εαυτό σου. Αν το μωρό σου τρέφεται με γάλα, πάρε μαζί σου προμετρημένο γάλα σε αεροστεγή δοχεία, μπιμπερό, θηλές και μια βούρτσα για το μπιμπερό για τον καθαρισμό. Αν ακόμη το μωρό, έχει αρχίσει να τρώει στερεά τροφή, πάρε μαζί σουκατάλληλες τροφές, κουτάλια και σαλιάρες. Ένας αποστειρωτής είναι απαραίτητος αν το μωρό δεν θηλάζει.
  4. Αντικείμενα ασφάλειας και άνεσης
    Μην ξεχάσεις να συσκευάσεις βασικά αντικείμενα ασφαλείας και άνεσης για το μωρό σου. Πάρε μαζί σου ένα καλά εφοδιασμένο κουτί πρώτων βοηθειών. Μην ξεχάσεις να έχεις μαζί σου έναν μάρσιπο και ένα καρότσι καθώς και ένα βρεφικό κάθισμα 2 σε 1 για εύκολη μεταφορά και εξοικονόμηση χώρου. Βεβαιώσου ότι εκεί που θα μείνετε υπάρχει παρκοκρέβατο για το μωρό. Επίσης, πολύ χρήσιμη θα σας φανεί και μία κουνουπιέρα.

Η προετοιμασία για τις πρώτες σας διακοπές με μωρό απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό. Μην ξεχνάς να λάβεις υπόψη σου τις ειδικές ανάγκες του μωρού σου και του προορισμού σας κατά την οριστικοποίηση της λίστας με τα απαραίτητα. Καλές διακοπές!