Παρόλο που η λεγόμενη φυτική ρετινόλη, γνωστή και ως βακουτσιόλη δεν είναι ένα συστατικό που χρησιμοποιείται συνήθως στη φροντίδα των μαλλιών σε σύγκριση με το κολλαγόνο και το υαλουρονικό οξύ, τα οφέλη της είναι πραγματικά θαυματουργά.

«Αυτό το ενεργό συστατικό προσθέτει μεγάλη λάμψη στα μαλλιά και μειώνει την ευθραυστότητά τους. Ο λόγος που προσθέτει λάμψη είναι ότι, η βακουτσιόλη απολεπίζει ελαφρώς την ίνα της τρίχας, γεγονός που εξαλείφει τα υπολείμματα, εξηγεί ο hair stylist Gabriel Llano στη Vogue India.

Κατάλληλη για όλους τους τύπους μαλλιών (και με αποτέλεσμα κατά του φριζαρίσματος)

Σαλικυλικό οξύ - μαλλιά

«Αυτός ο συνδυασμός βακουτσιόλης και κολλαγόνου συνιστάται για κάθε τύπο μαλλιών, κάθε ηλικίας, αλλά ιδιαίτερα για τα λεπτά μαλλιά ή τα μαλλιά που είναι επιρρεπή στο σπάσιμο», εξηγεί ο Llano, ο οποίος συμβουλεύει να το κάνετε κάθε ενάμιση μήνα, αν και η διάρκεια των αποτελεσμάτων του εξαρτάται και από τη συχνότητα με την οποία λούζετε τα μαλλιά σας (αν λούζεστε πιο συχνά, μπορεί να διαρκέσει λιγότερο).

Ακόμη, αν και δεν είναι ο πραγματικός σκοπός της συγκεκριμένης θεραπείας, ο συνδυασμός των δύο αυτών στοιχείων λειτουργεί και κατά του φριζαρίσματος, κάτι που τώρα το καλοκαίρι μοιάζει σωτήριο για πολλές γυναίκες.

Θεραπείες σε βάθος σε χώρους ομορφιάς για περιποιημένα μαλλιά

Γυναίκα χτενίζει τα μαλλιά της

Μέχρι σχετικά πρόσφατα, οι θεραπείες στο κομμωτήριο που αναπαρήγαγαν τις περιποιήσεις προσώπου στο κομμωτήριο ήταν προνόμιο λίγων μόνο. Ενώ έχουμε υιοθετήσει την ευκολία του καθαρισμού προσώπου από έναν επαγγελματία, κάτι αντίστοιχο για τα μαλλιά άρχισε να υιοθετείται από τις γυναίκες τον τελευταίο μόνο καιρό. Ωστόσο, στον απόηχο της πανδημίας, η κουλτούρα του «λούστε, κουρέψτε, χτενίστε» στα κομμωτήρια αντικαθίσταται από μια πιο συνειδητή κουλτούρα, στην οποία οι περισσότερες γυναίκες πηγαίνουν στο κομμωτήριο όχι μόνο για να ομορφύνουν τα μαλλιά τους αλλά και για να τα περιποιηθούν.

Όπως αναφέρει στη Vogue India ο Quique Sánchez, διευθυντής του EspacioQ, τα πρωτόκολλα περιποίησης ξεπερνούν ήδη το κούρεμα στο κομμωτήριό του όσον αφορά τη ζήτηση. Αναμφίβολα, οι γυναίκες συνειδητοποιούν τη σημασία της φροντίδας των μαλλιών τους σε βαθύτερο επίπεδο. Και, μιλώντας για πρακτικότητα, η υιοθέτηση αυτής της μεθόδου περιποίησης των μαλλιών, συμβάλλει, επίσης, και στη μείωση της ψαλίδας.

Η προσπάθεια, λοιπόν, να εφαρμόζουμε πιο εντατικά πρωτόκολλα με επανορθωτικό αποτέλεσμα για τα μαλλιά μας, τόσο στο σπίτι όσο και στο κομμωτήριο, είναι μια αναγκαιότητα.