Η βιομηχανία ομορφιάς χρησιμοποιεί εδώ και πολύ καιρό ονόματα γλυκών ή τροφίμων για να προωθήσει διαφορετικές εμφανίσεις και προϊόντα -από lip gloss με γεύση κεράσι μέχρι και ένα λαχταριστό gourmand άρωμα. Κάτι που όπως όλα δείχνουν επεκτείνεται και στο χώρο των μαλλιών.

Τον περασμένο χρόνο είδαμε το πικάντικο κόκκινο τζίντζερ και το πλούσιο καστανό σοκολατί να γίνονται τάση ως τα πιο δημοφιλή χρώματα μαλλιών. Τάσεις που βασίζονται στη μονοχρωμία, χωρίς, όμως, να είναι μονότονα, παρόλο που δεν έχουν ανταύγειες ή balayage, βασιζόμενα στην ένταση του ίδιου του χρώματος για βάθος. Οι συγκεκριμένες εμφανίσεις, μάλιστα, αποτελούν ιδανική επιλογή για το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Ωστόσο, το καλοκαίρι απαιτεί κάτι λίγο πιο φωτεινό και ζεστό, σαν να έχετε καθίσει στον ήλιο. Και όσο το σώμα σας σκουραίνει, τόσο τα μαλλιά σας να γίνονται πιο ανοιχτά. Αυτό το καλοκαίρι, λοιπόν, σύμφωνα με το thelist.com, η μόδα επιτάσσει ανταύγειες στο χρώμα της καραμέλας για ένα ζεστό, ηλιοκαμένο αποτέλεσμα.

Ποια τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου χρώματος

Ζεντάγια

Σε ανοιχτό καφέ και ελαφρώς χρυσαφένιο οι ανταύγειες στο χρώμα της καραμέλας αποτελούν ιδανική επιλογή για όσες ήδη έχουν καστανόξανθα μαλλιά. Οι μελιτώδεις ανταύγειες φαίνονται υπέροχα σε κάθε απόχρωση καστανών μαλλιών, από βαθιά, σοκολατένια καστανά μαλλιά μέχρι ανοιχτά καστανά στον τόνο του μανιταριού.

Το στυλ ολοκληρώνεται με την ανάμειξη διαφορετικών αποχρώσεων, όπως καραμελένιο και μελί χρώμα, με το αποτέλεσμα να δίνει ζεστά αλλά και ζωντανά μαλλιά που δείχνουν ηλιοκαμένα και γεμάτα ζωή.

Πώς να διατηρήσετε τις ανταύγειες στο χρώμα της καραμέλας

Για να αποτρέψετε τις ανταύγειες, ωστόσο, από το να γίνουν πολύ ορειχάλκινες, λούζετε τα μαλλιά σας με ένα μπλε ή ένα μοβ σαμπουάν -μην το παρακάνετε, καθώς το πολύ μοβ σαμπουάν μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία των μαλλιών σας.

Δεδομένου ότι τα μαλλιά σας μπορεί να είναι ελαφρώς ευαίσθητα, περιορίστε την ποσότητα θερμότητας που χρησιμοποιείτε σε αυτά και προσπαθήστε να κάνετε συχνά βαθιά περιποίηση και ενυδάτωση των μαλλιών σας για να αποφύγετε να γίνουν εύθραυστα.