Ίσως σας έχει τύχει, ίσως και όχι. Αλλά είναι, σχεδόν, συνηθισμένο κατά τη διάρκεια του σεξ δάκρυα να πλημμυρίζουν τα μάτια σας. Ακόμη και αν δεν αισθάνεστε καθόλου λυπημένες. Τι συμβαίνει λοιπόν;

Η αλήθεια είναι ότι το να ρίχνετε μερικά (ή πολλά) δάκρυα κατά τη διάρκεια του σεξ δεν είναι ασυνήθιστο. Σύμφωνα με το womenshealthmag.com, μπορεί να νιώθετε αμηχανία ή σύγχυση, απλή ευτυχία ή ακόμη και ενοχή.

Αισθάνεστε εξαιρετικά συνδεδεμένοι

Ζευγάρι

«Αν το σεξ είναι ένας τρόπος βαθιάς σύνδεσης με τον σύντροφο, το σώμα σας μπορεί να επιλέξει αυτή τη μορφή απελευθέρωσης για να επικοινωνήσει τα συναισθήματά σας», λέει η Sara Nasserzadeh, ψυχοσεξουαλική θεραπεύτρια στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια και συν-συγγραφέας του «Orgasm Answer Guide».

Αυτό είναι αρκετά τυπικό, προσθέτει η σύμβουλος γάμου από τη Νέα Υόρκη Rachel Wright, αφού το σεξ απελευθερώνει ωκυτοκίνη και η ωκυτοκίνη προωθεί το δέσιμο, την εμπιστοσύνη και την ενσυναίσθηση. «Είναι εύκολο να νιώσετε (αρκετά) ασφαλείς για να απελευθερώσετε συναισθήματα που μπορεί να έχουν κατακρατηθεί για οποιονδήποτε λόγο», λέει.

Ντρέπεστε ή αισθάνεστε ενοχή

Η Nasserzadeh έχει δουλέψει με γυναίκες που της λένε ότι έχουν κλάψει κατά τη διάρκεια του σεξ επειδή δεν αισθάνονται ότι «αξίζουν» να αφιερώσουν μια στιγμή για να απολαύσουν κάτι για τις ίδιες -ακόμη και το σεξ. «Νιώθουν ότι, ως μητέρα, θα έπρεπε να επικεντρώνονται στο παιδί τους και όχι στην ικανοποίησή τους», λέει.

Ωστόσο, είναι γεγονός ότι κανείς δεν μπορεί να φροντίσει κανέναν άλλον αν δεν φροντίσει πρώτα τον εαυτό του. «Αν αισθάνεστε ντροπή γύρω από το σεξ ή την οικειότητα γενικότερα και αυτό βγαίνει με τη μορφή δακρύων, είναι μια καλή ένδειξη για να εξερευνήσετε αυτή τη ντροπή έξω από την κρεβατοκάμαρα και να δείτε περί τίνος πρόκειται», προσθέτει η Wright.

Είστε απλά ευτυχισμένες

Ζευγάρι

Ίσως είχατε μια σοβαρή περίοδο αποχής από το σεξ ή ίσως το σεξ απλά δεν ήταν ποτέ τόσο διασκεδαστικό ή ευχάριστο για εσάς… μέχρι τώρα. «Αν δεν είχατε ποτέ (ή σπάνια είχατε) ικανοποιητικές σεξουαλικές αλληλεπιδράσεις, μπορεί να είναι τόσο υπέροχο που τα δάκρυα θα ήταν ένδειξη ευγνωμοσύνης, χαράς ή ευτυχίας», λέει η Nasserzadeh. Σε αυτή την περίπτωση, αφήστε τα να κυλήσουν!

«Μπορεί να υπάρξει ορμονική έξαρση της ντοπαμίνης και της ωκυτοκίνης με βάση την έντονη ευχαρίστηση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε κλάμα», προσθέτει η Donna Oriowo, πιστοποιημένη θεραπεύτρια σεξ και σχέσεων και ιδρύτρια του AnnodRight.

Δεν αισθάνεστε καμία σύνδεση με τον σύντροφό σας

Και αυτό είναι τόσο απλό όσο ακούγεται. Ίσως είχατε μια περιστασιακή, αυθόρμητη, σχέση με κάποιον που δεν σας αρέσει, ή ίσως απλά περνάτε τα ίδια με τον/την σύντροφό σας τον τελευταίο καιρό. Όπως και να έχει, αν δεν είστε ενθουσιασμένοι με τον ερωτικό σας σύντροφο, είναι φυσικό να αισθάνεστε λίγο λιγότερο καλά μετά, ή ακόμα και κατά τη διάρκεια της πράξης. «Αν κάνετε σεξ για χάρη του σεξ, ή ίσως απλά για να τονώσετε την αυτοεκτίμησή σας, μπορεί να αφήσετε μερικά δάκρυα να κυλήσουν» λέει η Oriowo.

Τι θα γίνει, όμως, μετά; «Οι πιθανότητες είναι ότι ήρθε η ώρα να τερματίσετε τη σχέση ή ότι υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει πραγματικά απεγνωσμένα να προχωρήσετε και δεν το έχετε κάνει ακόμα», προσθέτει. Αν δεν είστε έτοιμοι να χωρίσετε, αφιερώστε λίγο χρόνο για να αξιολογήσετε πού βρίσκεστε στη σχέση και αν εξακολουθεί να σας εξυπηρετεί με υγιή τρόπο.