Η υγιεινή διατροφή θέλει θυσίες. Και μία από αυτές, χωρίς δεύτερη σκέψη, είναι ο χρόνος. Ποιος, όμως, έχει να διαθέσει τόσο χρόνο ώστε να μαγειρεύει σε καθημερινή βάση -και μάλιστα περισσότερες από μία φορές ώστε να ακολουθεί πιστά το πρόγραμμα διατροφής του;

Ευτυχώς, σύμφωνα με το WebMd υπάρχουν εύκολες λύσεις ώστε και να τρώτε υγιεινά, αλλά και να μην χρειάζεται να βρίσκεστε συνεχώς στην κουζίνα.

Προμαγειρεμένα δημητριακά ολικής αλέσεως

Σαλάτα κινόα με κράνμπερι και μήλο

Τα δημητριακά ολικής αλέσεως, όπως το καστανό ρύζι και η κινόα, αυξάνουν την πρόσληψη φυτικών ινών και μειώνουν τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις, καρκίνο του παχέος εντέρου και διαβήτη τύπου 2. Μπορείτε να τα βρείτε προμαγειρεμένα στην προθήκη με τα κατεψυγμένα τρόφιμα ή σε έτοιμα μπολ ή σακουλάκια για τα μικροκύματα -απλώς προσέξτε για το πρόσθετο νάτριο. Σερβίρετε ως γευστικό συνοδευτικό ή αναμείξτε με λαχανικά ή προμαγειρεμένο κρέας για ένα πλήρες γεύμα.

Κατεψυγμένα λαχανικά

φασολάκια

Τα κατεψυγμένα προϊόντα, όπως τα φασολάκια, έχουν τα ίδια θρεπτικά συστατικά με τα φρέσκα και μερικές φορές τα διατηρούν ακόμη καλύτερα. Δεν απαιτείται ξεφλούδισμα και καθάρισμα. Επιπλέον, δεν περιέχουν το νάτριο που περιέχουν οι περισσότερες κονσέρβες. Χρησιμοποιήστε τα σε σαλάτες, προσθέστε τα σε σούπες ή σερβίρετε τα με καστανό ρύζι που έχετε ζεστάνει στο φούρνο μικροκυμάτων.

Wraps

Τορτίγια με τόνο και αβοκάντο

Τα τρόφιμα που κόβονται εύκολα σε φέτες, όπως οι ντομάτες και τα αγγούρια, αποτελούν την ιδανικότερη επιλογή για να φτιάξετε ένα νόστιμο wrap για μεσημεριανό γεύμα. Πολτοποιήστε κονσερβοποιημένα ρεβίθια χαμηλής περιεκτικότητας σε αλάτι και βάλτε μέσα λαχανικά και φύτρα, αν θέλετε. Για να ενοποιηθούν πιο εύκολα, χρησιμοποιήστε χούμους ή μαγιονέζα με μειωμένα λιπαρά.

Σολομός σε κονσέρβα

Πρωινό με σολομό

Ο τόνος κονσέρβα είναι πάντα μια πρακτική επιλογή, αλλά ξέρατε ότι ο περισσότερος σολομός σε σακουλάκια και κονσέρβες είναι άγρια αλιευμένος; Αυτό τον καθιστά χαμηλότερο σε θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά από τον εκτρεφόμενο. Βάλτε τον σε μια σαλάτα ή συνδυάστε τον με κατεψυγμένα λαχανικά και πέστο για ένα χορταστικό γεύμα.

Έτοιμα προς κατανάλωση βραστά αυγά

Βραστά αυγά

Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να βράσετε ένα αυγό. Αλλά μερικές φορές θέλετε να φάτε κάτι αμέσως. Το κόλπο είναι τα έτοιμα βραστά αυγά. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βράσετε μια εξάδα μαζί για να κερδίσετε χρόνο την επόμενη φορά. Εξακολουθούν να διαθέτουν πρωτεΐνες, χαμηλά κορεσμένα λιπαρά, αντιοξειδωτικά και μέταλλα όπως χαλκό, ψευδάργυρο και σίδηρο. Κόψτε τα σε φέτες στη σαλάτα ή στο τοστ σας, σε ένα μπολ πρωινού ή απολαύστε τα σκέτα.