Αν έχετε παρατηρήσει στο TikTok να περιποιούνται τα μαλλιά τους με τρόπου που τα κάνουν, σχεδόν, να «ρέουν», πρόκειται για ένα νέο trend, που έχει εντοπιστεί ακόμη και σε αγαπημένες σταρ όπως η Τζένιφερ Λόπεζ, η Ντακότα Τζόνσο, η Κιμ Καρντάσιαν και η Ζεντάγια – έχει ονομαστεί «μαλλιά που ρέουν» εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο αστράφτουν ενώ πέφτουν σαν καταρράκτης πάνω από τους ώμους. Είναι απαλά, είναι λαμπερά και οι hair stylists λένε ότι είναι πραγματικά πολύ εύκολο να τα αναδημιουργήσετε μόνες σας στο σπίτι.

Τα «μαλλιά που ρέουν» είναι μεταξένια και χωρίς φριζάρισμα, λέει στο Bustle ο Jerome Lordet, ειδικός στυλίστας και διευθυντής του Pierre Michel Salon. «Συνήθως το βλέπουμε σε μακριά, ίσια μαλλιά, αλλά μπορείτε, επίσης, να δημιουργήσετε υγρά μαλλιά σε αμβλύ bobs και άλλα κοντά στυλ, κάτι που είναι υπέροχο αν σκέφτεστε να κόψετε τα μαλλιά σας».

Και μπορεί να χρειαστεί λίγος επιπλέον χρόνος, προϊόντα και προσπάθεια για να αποκτήσετε την κομψή λάμψη στα μαλλιά σας, αλλά το Bustle αναφέρει ότι είναι απολύτως εφικτό, έχοντας συγκεντρώσει τον παρακάτω οδηγό με όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

Προγραμματίστε μια θεραπεία με γυαλάδα

«Ζητήστε μια θεραπεία γυαλάδας στην επόμενη επίσκεψή σας στο κομμωτήριο. Μια κερατίνη θα προσθέσει λάμψη σφραγίζοντας την επιδερμίδα των μαλλιών σας για επιπλέον απαλότητα, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει το χρώμα σας», λέει η Juliana Ohlmeyer, hair colorist στο Bassia Bassia NYC.

Φροντίστε τα μαλλιά σας

Δεδομένου ότι τα υγρά μαλλιά είναι υγιή μαλλιά, η Ohlmeyer συνιστά την εφαρμογή λαδιού στις ρίζες σας για να προσθέσετε υγρασία και θρέψη. Δουλέψτε το λάδι προς τις άκρες σας και, στη συνέχεια, πλέξτε τα μαλλιά σας σε πλεξούδα ή πιάστε τα σε κότσο. Αφήστε το λάδι να δράσει και, στη συνέχεια, λούστε και περιποιηθείτε τα μαλλιά σας. «Αυτό περιποιείται και υποστηρίζει την υγεία των μαλλιών», εξηγεί.

Εφαρμόστε ορό

Πριν από το styling των μαλλιών σας, ο Lordet προτείνει να εφαρμόσετε ένα λάδι ή έναν ορό κατά του φριζαρίσματος σε βρεγμένα μαλλιά. «Χρησιμοποιήστε το συντηρητικά, ώστε τα μαλλιά σας να μην φαίνονται λιπαρά όταν στεγνώσουν», τονίζει.

Στεγνώστε με ένα σεσουάρ μαλλιών

«Εφαρμόστε ένα θερμικό προστατευτικό, πριν στεγνώσετε τα μαλλιά σας και χρησιμοποιώντας μια στρογγυλή βούρτσα στεγνώστε τμηματικά ώστε να κάνετε τα μαλλιά σας όσο το δυνατόν πιο λεία», λέει ο Lordet. Στη συνέχεια, τελειώστε με κρύο αέρα σε κάθε τμήμα για να κλειδώσετε τη λάμψη.

Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα με τρίχες

Μια βούρτσα με τις τρίχες που διανέμει το λάδι, είναι το καλύτερο εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για ένα λαμπερό χτένισμα. «Το κλειδί είναι να εξομαλύνετε τα μαλλιά σας και ταυτόχρονα να πετύχετε σώμα», λέει η Ohlmeyer.

Τελειοποιήστε με μία πρέσα ισιώματος

Μόλις τα μαλλιά σας είναι λεία και στεγνά, χωρίστε και πάλι σε τμήματα και χρησιμοποιήστε το σίδερο για να απαλλαγείτε από το υπερβολικό φριζάρισμα, αλλά και για να προσθέσετε κύματα.

Αποφύγετε τη χρήση βαριών προϊόντων όπως πομάδες ή λακ, τα οποία μπορεί να βαραίνουν τα μαλλιά σας. «Το λιγότερο είναι περισσότερο», λέει η Ohlmeyer. «Μπορείτε πάντα να προσθέσετε μερικές σταγόνες λαδιού φινιρίσματος στις άκρες, αλλά τα μαλλιά υποτίθεται ότι πρέπει να έχουν κίνηση».