Με την σωστή συντήρηση μια βούρτσα μαλλιών που χρησιμοποιείται κάθε μέρα, πρέπει να διαρκεί μεταξύ ενός και τριών χρόνων. Παρακάτω θα βρείτε έξυπνες συμβουλές για εύκολη φροντίδα, καθώς και τον καλύτερο τρόπο για να τις καθαρίζετε σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Για να το επιτύχετε αυτό θα χρειαστείτε μία κλασική χτένα με μυτερή λαβή (όπως αυτές του κομμωτηρίου), μία οδοντόβουρτσα, ένα γυάλινο μπολ (μέγεθος ανάλογο με εκείνο της βούρτσας σας), ένα απαλό σαμπουάν και μία πετσέτα.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε σε καθημερινή βάση μόλις χτενιστείτε είναι να απομακρύνετε τις τρίχες από την βούρτσα σας. Σε αυτό θα σας βοηθήσει η χτένα με την μυτερή λαβή. Κρατήστε την από τα δοντάκια και περάστε την μύτη κάτω από τις συσσωρευμένες τρίχες ανάμεσα στα δόντια της βούρτσας σας. Αν δεν έχει μυτερή λαβή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δοντάκια της για να τραβήξετε προς τα πάνω και εν συνεχεία να απομακρύνετε τις τρίχες από την βούρτσα σας.

Μία φορά το μήνα, σαπουνίστε την βούρτσα των μαλλιών σας με σαμπουάν για να απομακρύνετε τη βρωμιά, το λάδι και τυχόν άλλα ενσωματωμένα προϊόντα μαλλιών που έχουν ξεμείνει σε αυτή. Κρατώντας την από την λαβή περιστρέψτε το κομμάτι με τα δοντάκια σε ένα μπολ με ζεστό νερό. Στη συνέχεια βάλτε μερικές σταγόνες σαμπουάν σε μια παλιά οδοντόβουρτσα και χρησιμοποιήστε την οδοντόβουρτσα για να τρίψετε τις τρίχες και τη βάση της βούρτσας μαλλιών.

Ξεπλύνετε τη βούρτσα στρέφοντάς την γύρω στο μπολ με καθαρό νερό. Αποφεύγετε να μουλιάζετε τη βούρτσα των μαλλιών σας σε νερό, καθώς αυτό μπορεί να βλάψει το μαξιλάρι και τα ξύλινα μέρη της.

Τέλος, για να την στεγνώσετε τοποθετήστε την βρεγμένη πάνω σε μια στεγνή πετσέτα με τις τρίχες ή τα δοντάκια της στραμμένα προς τα κάτω και αφήστε να στεγνώσει φυσικά όλη νύχτα.