Newsroom

Ο ύπνος για τους περισσότερους είναι ιερός. Και απολαυστικός. Και σίγουρα μας τονώνει και μας βοηθάει να ανταπεξέλθουμε σε όλες τις υποχρεώσεις της ημέρας όταν χαρακτηρίζεται καλός. Κάνει πολύ καλό στην υγεία μας και είναι πάντα ευπρόσδεκτος.

Γνωρίζατε, όμως, ότι, σύμφωνα με το healthdigest.com, αν κοιμάστε γυμνοί αποκομίζετε ακόμη περισσότερα οφέλη; Ποια είναι αυτά; Δείτε τρία από αυτά που ακολουθούν παρακάτω.

Θα σας παίρνει ο ύπνος πιο εύκολα

Ύπνος

Αν έχετε την τάση να κοιτάτε το ταβάνι υπομονετικά (ή ανυπόμονα!) περιμένοντας να σας πάρει ο ύπνος η λύση είναι να κοιμάστε γυμνοί.

Η Felice Gersh, μαιευτήρας-γυναικολόγος, εξήγησε στο Well + Good ότι «η έναρξη του ύπνου σχετίζεται με τη θερμοκρασία του ατόμου». Και συνέχισε λέγοντας: «Το να είσαι γυμνός βοηθάει μειώνοντας τη θερμοκρασία του δέρματος και αυτό μπορεί να διευκολύνει τον ύπνο». Ναι, μπορείτε να επιταχύνετε το ταξίδι σας στη χώρα των ονείρων απλά και μόνο πετώντας τις αγαπημένες σας πιτζάμες.

Επιπλέον, η Dr. Jodie Horton, γιατρός και επικεφαλής σύμβουλος της εταιρείας υγείας και τρόπου ζωής Love Wellness, δήλωσε στο δημοσίευμα ότι οι γυναίκες που περνούν την εμμηνόπαυση μπορεί να βρουν αυτή τη συμβουλή ιδιαίτερα χρήσιμη, καθώς «οι εξάψεις και οι νυχτερινές εφιδρώσεις» μπορεί να τις κρατήσουν ξύπνιες ή να τις ξυπνήσουν πρόωρα.

Και, σε περίπτωση που αναρωτιέστε, θα πρέπει να προσπαθείτε να ρυθμίζετε τη θερμοκρασία του υπνοδωματίου σας κάπου στη ζώνη των 18 έως 22 βαθμών Κελσίου, όπως συμβουλεύει ο δρ Κρεγκ Χέλερ, καθηγητής βιολογίας του Στάνφορντ, στο WebMD.

Η ποιότητα του ύπνου σας θα βελτιωθεί

Τροφές που βοηθούν στον ύπνο

Αν το να αποκοιμηθείτε όταν το κεφάλι σας ακουμπάει το μαξιλάρι είναι το εύκολο μέρος, να είστε σίγουροι ότι ο ύπνος όταν είστε γυμνοί μπορεί, επίσης, να σας βοηθήσει να επιτύχετε καλύτερη ποιότητα ύπνου -και να διασφαλίσετε ότι θα παραμείνετε να κοιμάστε για περισσότερο χρόνο.

Μια μελέτη του 2012 στο Journal of Physiological Anthropology διαπίστωσε ότι «η έκθεση στη θερμότητα αυξάνει την εγρήγορση και μειώνει τον ύπνο αργών κυμάτων και τον ύπνο ταχείας κίνησης των ματιών». Ναι, ο χρόνος ύπνου και εγρήγορσης είναι όλα μέρος του κιρκάδιου ρυθμού σας, του 24ωρου κύκλου που επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργία του σώματός σας- και ακόμη και «μικρές αλλαγές στη θερμοκρασία του σώματος μπορούν να στείλουν ένα ισχυρό σήμα στα ρολόγια του σώματός μας», δήλωσε στο ScienceDaily ο Δρ. Takahashi του Ιατρικού Ινστιτούτου Howard Hughes.

Μπορεί να χάσετε βάρος όταν αρχίσετε να κοιμάστε γυμνοί

Απώλεια βάρους

Ναι, η άσκηση και η διατροφή είναι το κλειδί, αλλά ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που βοηθά στην πιθανή απώλεια βάρους ή στη διατήρηση του βάρους είναι ο ύπνος.

Η Dr. Gina Lundberg από το Emory Women’s Heart Center δήλωσε στην American Heart Association: «Οι άνθρωποι που στερούνται ύπνου έχουν πιο αργό μεταβολισμό και μεγαλύτερη δυσκολία να χάσουν βάρος. Έχουν, επίσης, το αποτέλεσμα να μην θέλουν να ασκούνται ή να συμμετέχουν σε άλλες υγιεινές συνήθειες». Μια μελέτη επιβεβαίωσε την άποψη της ειδικού, σημειώνοντας ότι οι γυναίκες που κοιμόντουσαν μόλις πέντε ώρες ή λιγότερο κάθε βράδυ είχαν μεγαλύτερη τάση να πάρουν βάρος ή να φτάσουν στην παχυσαρκία σε σχέση με εκείνες που κοιμόντουσαν τουλάχιστον επτά ώρες κάθε βράδυ, σύμφωνα με όσα αναφέρει το ScienceDaily.

Πρόσθετη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο PLOS Medicine διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που δεν κοιμούνται πολύ τείνουν να έχουν χαμηλότερα επίπεδα λεπτίνης και υψηλότερα επίπεδα γκρελίνης, η οποία αυξάνει την όρεξη. Ο περισσότερος ύπνος μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε τις λιγούρες, να μειώσετε την όρεξή σας και να εκκινήσετε το μεταβολισμό σας. Και πώς μπορείτε να κοιμάστε περισσότερο; Πηγαίνοντας για ύπνο γυμνοί, φυσικά.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.