«Είμαι 40 ετών, σύζυγος και μητέρα, παντρεμένη εδώ και 23 χρόνια. Δεν έχω υπάρξει ποτέ άπιστη. Δεν έχω σκεφτεί ποτέ ξανά έναν άλλον άντρα μέχρι τους τελευταίους μήνες. Και ξαφνικά, μπουμ!». Έτσι ξεκινά η εξομολόγηση μιας γυναίκας, η οποία ζητά τη συμβουλή της ειδικού μέσω της στήλης Dear Abby της New York Post.

Όπως εξηγεί η 40χρονη από το Μισούρι των ΗΠΑ, «συνέβη. Έχω ερωτευτεί το αφεντικό μου, τον “Τόνι”. Είναι 4 χρόνια μικρότερος από τον σύζυγό μου και είναι παντρεμένος. Όταν του είπα πώς αισθάνομαι, αρχικά σοκαρίστηκε και δεν ενδιαφερόταν και πολύ. Τώρα είχε τον χρόνο να το σκεφτεί και έχει αρχίσει να δείχνει κάποιο ενδιαφέρον.

«Φοβάμαι για το τι μπορεί να συμβεί αν μου ζητήσει να βγούμε ραντεβού. Τι πρέπει να κάνω; Να βγω μαζί του; Μπορεί κάποιος να αγαπά έναν άντρα και να ερωτευτεί έναν άλλον; Είμαι τρελή για τον “Τόνι”, τόσο πολύ που μου προκαλεί πόνο. Τον σκέφτομαι συνέχεια, τον ονειρεύομαι (μου έχουν πει ότι μιλάω στον ύπνο μου). Όταν κάνω έρωτα με τον σύζυγό μου, ο “Τόνι” είναι στο μυαλό μου. Σε παρακαλώ πες μου τι να κάνω».

Η απάντηση της «Dear Abby»

Η Abigail Van Buren, η οποία υπογράφει τη στήλη «Dear Abby» στη New York Post, η οποία δίνει συμβουλές στους αναγνώστες, απαντά στη γυναίκα:

«Κυρία, παίζεις με τη φωτιά. Κατάλαβε ότι αν προχωρήσεις με έναν παράνομο δεσμό με το αφεντικό σου, είναι πιθανό να καταλήξεις να πληγώσεις τέσσερις ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους και εσύ. Οι πιθανότητες είναι υπέρ του γεγονότος ο γάμος σου να αποτελέσει παρελθόν και ο “Τόνι” να βρεθεί αντιμέτωπος με ένα πολύ ακριβό διαζύγιο.

Είτε συνεχίσεις για χρόνια να έχεις μια αποκλειστικά σεξουαλική σχέση με τον “Τόνι” είτε εκείνος καταλάβει ότι μια σχέση με μια υπάλληλο είναι πολύ επικίνδυνη, το άτομο που πιθανότατα θα χάσει τα περισσότερα, συναισθηματικά και οικονομικά είσαι εσύ.

Αν δεν μπορείς να ανακτήσεις τη συναισθηματική σου ισορροπία, παραιτήσου από τη δουλειά σου. Αν είσαι τυχερή, ο “Τόνι” μπορεί να σου δώσει μια καλή συστατική επιστολή».